Orbán Viktor lett a főszereplője 2023 legsúlyosabb fotóalbumának (+videó)

Beszédes válogatás.

Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselő, az Orbán-kormány egyik legfőbb kritikusa szimbolikus ajándékot küldött az Európai Tanács elnökének, Charles Michelnek az e heti kulcsfontosságú csúcstalálkozó előtt – hívta fel a figyelmet a The Guardian.

A politikus ajándéka pedig egy fotóalbum volt, amelyben Orbán Viktor és Szijjártó Péter különféle találkozóiról láthatók pillanatfelvételek. Ezek között szerepel például az is, amikor Orbán Vlagyimir Putyinnal találkozott ősszel Pekingben, amikor is az egész magyar delegáció hajlongott az orosz döntéshozók előtt. Szijjártó több fotón is szerepel, amelyeken az látható, amint Szergej Lavrov orosz külügyminiszter társaságában múlatja az időt.

Ám feltűnik a képeken az iráni, a fehérorosz és más tekintélyelvű vezetők is, de Donald Trumpnak és Marine Le Pennek is szorítottak helyet a fotóalbumban.

Daniel Freund egy karácsonyi videót is készített az alkalomból, amelynek címe

„A közelgő magyar elnökség különleges pillanatai”.

Videó:

Freund mindezzel arra utalt, hogy a jövő év második felében várhatóan Magyarország tölti be az Európai Tanács soros elnöki tisztségét. Felhívjuk arra a figyelmet, hogy Orbán Viktor szerdán a Mandinernek kijelentette: „Magyarország nem kifelé megy az Európai Unióból, hanem befelé, megpróbálja azt a saját képére formálni”.

„A terv: elfoglalni Brüsszelt”

– rögzítette vészjósló tervét a magyar kormányfő.

Valódi Hírek