Karácsony megüzente Orbánéknak: Létrejön a teljes összefogás a Fidesz ellen a fővárosban

Az ellenzék nem hagyja, hogy átvegye a kormánypárt Budapestet.

Ahogy arról írtunk, november végén derült ki Orbánék újabb húzása: fél évvel a választások előtt úgy gondolták, csavarnak egyet a szabályokon.

A DK és az MSZP is jelezte, hogy nem vesznek részt a „gránit szilárdságú” Alaptörvény 12. módosításának szavazásán. Ez természetesen nem zavarta a kormánypárti képviselőket, a szuverenitásvédelmi törvénnyel együtt kedden este megszavazták a budapesti választási szabályok átírását is.

Karácsony Gergely bejegyzését változtatás nélkül idézzük alább:

Ezt is ránk erőszakolják, megszavazta a Fidesz a budapesti választási szabályok átírását. Hát, akkor így fogjuk legyőzni őket.

Jogállamban az ország szuverenitása, a nép szuverenitását jelenti, nem a kormányét. Jogállamban a törvény nem a hatalmat védi az emberektől, hanem az embereket a hatalomtól. Jogállamban a kormány jó kormányzással, az emberek bizalmát kiérdemelve akar hatalmon maradni, és nem azzal, hogy manipulálja a választási szabályokat, ellehetetleníti a kritikus hangokat és a politikai riválisait.

A Fidesz ma felállította a politikai elvtelenség világcsúcsát. Olyan aránytalan választási rendszert alkottak maguknak az országban, amivel a választói többség támogatása nélkül is kétharmados többséget szerezhetnek a parlamentben. A mai szavazással pedig olyan rendszert csináltak az ellenzéknek Budapesten, amivel a választók többségének támogatása sem feltétlenül biztosítja az egyszerű többséget sem a Fővárosi Közgyűlésben.

Ez a négy éve tartó Budapest-ellenes politika újabb fejezete.

Sebaj, akkor így fogunk nyerni. A budapestiek többségi akaratát képviselve. Mert ez a város nemet mond azokra, akik úgy váltogatják az elveiket, mint más az alsógatyáját.

Hogy így legyen, tárgyalásra hívom a négy évvel ezelőtti győztes ellenzéki együttműködés pártjainak vezetőit, hogy zárjuk le a közös indulással kapcsolatos tárgyalásokat, és

üzenjük meg együtt a budapestieknek: nem hagyjuk, hogy a Fidesz aljas húzásai éket verjenek közénk.

Megvédjük Budapestet!

(Karácsony Gergely/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek