Hatalmas káoszt okozott a Volánbusz-sofőrök sztrájkja, de a feketeleves csak hétfőn jön

Hétfőn a menetrend szerinti járatok fele is kimarad.

Vasárnap hivatalosan is sztrájkba léptek a Volán sofőrök. A menetrend szerinti járatok 20 százaléka nem indult el. Hétvégén általában jóval kevesebben utaznak, de sokaknak így is bosszúságot okozott a járatkimaradás. Hétfőn még többen járhatnak pórul, hiszen akkor már csak a járatok fele fog közlekedni.

„Haza felé tartanék Hajdúsámsonba Debrecenből… Jó esetben” – Debrecenből szeretett volna mindössze húsz kiométerre utazni az ATV híradójának nyilatkozó fiatalember, de hiába várta a járatát, az nem érkezett meg.

„Semmit nem tudok. Annyit tudok, hogy nem jön. A déli nem jött, a fél egyes sem jött, de a negyed kettest nem várom most már, inkább taxival számolok, de, hogy miért, nem tudom”

– mondta egy másik utas.

A Pécsen megkérdezett diákok azt mondták: egy kis utánjárással lehetett csak kideríteni, hogy a sofőrök sztrájkja miatt, mely buszok indulnak menetrend szerint.

Sokan voltak olyanok is, akik a buszvezetők munkabeszüntetése miatt nem tudtak elmenni dolgozni. Több járat maradt ki Nagykanizsán is. Akinek nincs autója, azok csak nehezen tudnak más megoldást találni.

Bár vasárnap jóval kevesebben utaznak, így is sokaknak kellemetlenséget okozott, hogy csak a buszok nyolcvan százaléka járt. Hétfőn még nagyobb lesz a káosz, mert a sztrájk miatt ekkor már csak a járatok fele közlekedik majd.

Videó:

Valódi Hírek