Tragédia a kiskunhalasi szalagavatón: Lányával táncolt, amikor összeesett és meghalt a tanár

57 éves volt.

Rosszul lett és meghalt egy tanár kiskunhalasi Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium péntek esti szalagavatóján.

Mint az RTL Híradó megtudta, Csala Tibor, aki az iskola szakoktatója volt, a Halas Táncegyüttes tagjaként lépett fel lányával együtt – ez volt az utolsó produkció a szalagavatón. Tánc közben a férfi lányával együtt kiment, és odakint lett rosszul.

A tanárhoz kiérkező mentők egy órán át küzdöttek a köztiszteletben álló oktató életéért, de nem tudták megmenteni. Miközben ez zajlott, az iskola egyik diákja, egy 17 éves lány is rosszul lett, hozzá is mentőt hívtak. Úgy tudni, epilepsziás rohamot kapott, és már javult az állapota, mire a segítség megérkezett. Őt a kiskunhalasi kórházba szállították kivizsgálásra.

Dr. Komáromi Szilárd igazgató az RTL Híradónak azt mondta, Csala Tibor sikeres tanár volt, nagyon szerette és tisztelte mindenki, diákjai jól szerepeltek a vizsgákon. Az iskola saját halottjának tekinti.

Csala Tibor szakoktatótól megható sorokkal búcsúzott az iskola Facebook-oldalán:

„Hegesztő szakemberként, szakképzőiskolai oktatóként az egyik kezedben az elektróda izzott, a másik kezed műszaki rajzot készített, s a szíved felett irón hegye mutatott: Mester vagy!”


.

Valódi Hírek