Óriási dologra készülnek Presser Gáborék: Itt a bejelentés

Már sokan vágják a centit.

Rudolf Péter és a Vígszínház hatalmas dobásra készül: új darabot mutatnak be december 9-én.

„Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója kérte fel Keresztes Tamást a Pinokkió megrendezésére, ő pedig Dusánt és engem a zenés mű elkészítésére”

– mondta Presser Gábor az MTI-nek.

Presser Gábor és Sztevanovity Dusán A padlás óta nem dolgoztak együtt musicalen. Bár sok közös munkájuk volt, az 1988-óta színpadon lévő A padlás mind közül a legsikeresebb.

Carlo Collodi 1883-ban megjelent regényének – amely egy fabábu kisfiú történetét mondja el –, igen hálás, de meglehetősen nehéz feladat. 2022 nyarán kérték fel a párost a zenés adaptáció elkészítésére. Akkor még az is felmerült, hogy operát írnak a történetből.

Egy pillanatra felvetődött, ne legyen-e ebből opera, mert nagyobb tempóban haladtunk a dalokkal, mint a jelenetekkel, miközben a rendező Keresztes Tamásnak nagyon határozott és izgalmas koncepciója volt. Mindez inspiráló volt számunkra. Rengeteg forgács gyűlt össze, amíg kifaragtuk Pinokkiót, és igazi csapatmunka volt

– jegyezte meg Sztevanovity Dusán, a szövegíró.

A darab szövegkönyvét Keresztes Tamás, Benedek Albert, és a dramaturg Kovács Krisztina jegyzi, a díszlet Keresztes Tamás és Auer Alexandra műve. Pinokkiót Dino Benjamin, Dzsepettót Borbiczki Ferenc alakítja, a Tücsök szerepében Majsai-Nyilas Tündét láthatjuk. Presser Gábor megjegyezte: Gumicsizmásként Halász Judit (őt kettős szereposztásban Igó Éva váltja) előad egy lírai dalt arról, hogy visszavonult tündérként még azt tudna csinálni a világgal, amit akar. Teljesen más zenei és szövegvilágot mutat a Macska és a Róka, azaz Kern András (őt Seress Zoltán váltja) és Hegyi Barbara dala.

A premieren a Vígszínházban egy tízfős zenekar játszik majd.

Valódi Hírek