Rég nem látott balhé: Dührohamot kapott Kovács Zoltán, miután kőkeményen kiosztotta Pressman az Orbán-kormányt

Nem finomkodott az amerikai nagykövet.

„Nem kell sárga csillagot tűzni ezekre a plakátokra ahhoz, hogy értsük a jelentésüket”

– szögezte le David Pressman amerikai nagykövet a Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon (Zsifi) csütörtöki megnyitóján a kormány legfrissebb plakátkampányáról.

„Magyarországon egyes tisztviselők szeretik azt a történetet elmesélni, hogy ebben az országban nem tolerálják az antiszemitizmust, hogy a zsidók ellen nem követnek el utcai merényleteket, tehát ebben az országban biztonságban vannak a zsidók”

– mondta az Egyesült Államok budapesti nagykövete.

„Ugyanezek a tisztségviselők eközben egy másik történetet is elmesélnek. Hatalmas plakátokat helyeznek ki, amiken

egy vigyorgó zsidó milliárdos látható

azzal a szöveggel, hogy »ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén«. Majd olyan plakátok is megjelennek, amelyeken ugyanez a zsidó milliárdos marionettbábukként mozgat politikusokat, vagy a legutóbb olyanok, amiken ennek az embernek a fia látható, amint meghúzódik az Európai Bizottság vezetője mögött”

hívta fel a figyelmet David Pressman.

Kovács Zoltán, a kormány nemzetközi kommunikációjáért és kapcsolataiért felelős államtitkár szinte azonnal reagált az X-en (leánykori nevén Twitteren) a nagykövet szavaira.

Kovács véleménye szerint Magyarországon reneszánszát éli a zsidó kultúra, majd számonkérte a nagykövetet az amerikai egyetemeken történt események miatt – azt azonban nem fejtette ki, pontosan mire gondolt. Viszont hisztérikus zárásként hozzátette még:

„senki sem veszi már komolyan az ön leckéztetéseit”.

Valódi Hírek