Eljött, amitől sokan tartottak: Itt van Pintér Sándor ijesztő bejelentése

Ez rémisztő.

Jövőre Orbán Viktor vezetésével nevelési kormánybizottságot (sic!) hoznak létre, hogy felülvizsgálják a sok kritikát kapott Nemzeti Alaptantervet (NAT).

Pintér Sándor belügyminiszter

Bár a finnek épp hátrébb lépnek a digitális oktatástól, Magyarországon még mindig az a cél, hogy fejlesszük a digitális készségeket, ami nem csoda, ha megnézzük, hány digitális analfabéta kerül ki a hazai iskolákból. Így akár még üdvözölhetnénk is Pintér Sándor újító szándékait, ha nem kellene attól tartanunk, hogy ismét egyik napról a másikra, az érintettekkel való egyeztetés nélkül zajlik majd a folyamat, ahogy az elmúlt években történt.

Pintér a státusztörvénnyel megalázott helyzetbe hozott pedagógusokat is vizsgáztatná:

az iskolaigazgatóknak és az oktatásban dolgozóknak is vizsgáznia kell az új köznevelési törvényből,

hogy a minisztérium felmérje, mennyire sajátították el annak tartalmát.

A PISA-eredményeket kedden hozzák nyilvánosságra, de Pintér már a koronavírus-járvány mögé bújik, szerinte ez érezhető lesz majd az eredményeken.

2024-ben a tanárok teljesítményértékelését is felülvizsgálják, illetve a szülőkkel és a pedagógusokkal is szeretnék intenzívebbé tenni a kapcsolattartást. Ennek érdekében kérdőíveket küldenek majd ki. (Így vezetik be a nemzeti szülői konzultációt?)

A bizottsági meghallgatáson Kunhalmi Ágnes megkérdezte, hogy

idén távozó 4314 pedagógus közül miért nem kapta meg mindenki a nekik járó végkielégítést.

Pintér szerint „csak” 1200 pedagógus nem írta alá a státusztörvényt, a végkielégítésükről már nem beszélt.

A béremelésről szólva a belügyminiszter ismét megígérte, hogy a pedagógusok januárban 10%-os emelést kapnak, arra a kérdésre, hogy ez a minimálbér-emelés előtti vagy az azt követő összeghez mért 10%, már kissé homályos választ adott.

(Telex/Nyugati Fény)

Valódi Hírek