Súlyos dolgokra készül Orbán haverja: Ijesztő döntést hozhatnak

Ragadós az orbáni „példa”.

Hamran István országos rendőrfőkapitány és a Ján Čurilla körüli nyomozók félreállítása csak az első lépés volt Robert Fico negyedik kormányának, hogy megfúrja azokat az eljárásokat és nyomozásokat, amelyekben magas rangú tisztségviselők is érintettek lehetnek – írta beszámolójában a szlovák Dennik N.

Jelezték, amennyiben a nyomozók nem göngyölítenek fel újabb ügyeket, leálltak volna a folyamatban lévő nyomozások is. Viszont egy sor ügy már a bíróság elé került, ezért Robert Fico és kormánya nem alaptalanul aggódik.

A portál információi szerint Fico kormánya azt tervezi, hogy rövid időn belül

fellépjen a Különleges Ügyészség és a Specializált Büntetőbíróság ellen,

amely hatóságok a politikailag kényes ügyeket viszik. Minderről az uniós testületekkel is tárgyalt a Robert Fico, Robert Kaliňák és Boris Susko igazságügyi miniszter által vezetett delegáció Brüsszelben. Úgy tudni, két forgatókönyvre lehet számítani: vagy teljesen felszámolják a Különleges Ügyészséget, vagy pedig besorolják a főügyészség alá.

Daniel Lipšic különleges ügyész mindkét esetben távozni kényszerülne posztjáról, a vizsgálatokat leállítanák, az ügyeket pedig újraosztanák, amellyel azt a Maroš Žilinka főügyészt bíznák meg, aki már eddig is jó viszonyt ápolt Ficóékkal. A lap úgy tudja, a szlovák kormány

gyorsított eljárás keretében tervezné lezavarni az átalakítást,

amelyhez a kormányoldal jelenlegi 79 képviselője is elegendő lesz.

Valódi Hírek