Jaj! A hajhullás után most egy európai fővárosnak üzent hadat Hollik István

Brüsszel a főbűnös.

A Fidesz állítólagos „kommunikációs igazgatója” úgy tudja, a „nemzeti konzultációval” üzenhetünk Brüsszelnek: változásra van szükség, és nem lehet úgy döntéseket hozni a jövőről, hogy nem kérik ki az európai emberek véleményét.

Hollik István a közösségi oldalán szombaton megjelent videónyilatkozatában úgy fogalmazott, „a dollárbaloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc egyértelműen elmondta”, hogy szerinte Ukrajnának az Európai Unióban van a helye.

„Mi viszont ezt nem így gondoljuk” – magyarázta Hollik, aki szerint Ukrajna EU-csatlakozása, illetve a tárgyalások megkezdése már önmagában is biztonsági kockázatot jelent; ráadásul olyan gazdasági terhet rakna az unió, illetve a tagországok vállára, amit azok nem bírnak el.

„Akkor, amikor Ukrajna uniós csatlakozásáról elmondjuk a véleményünket, kifejtjük az aggályainkat, akkor valójában a magyar és az európai érdeket védjük Brüsszellel szemben. Mert úgy gondoljuk, hogy Brüsszel elárulta az európai érdeket, egy szűk liberális elit érdekeit képviseli, és ezzel gyengíti Európát”

– nyüszítette Hollik.

„Ezért fontos, hogy a nemzeti konzultációval üzenjünk Brüsszelnek, hogy változás kell, és nem lehet, hogy úgy alakítsák ki az uniós álláspontot, hogy abból kihagyják az európai embereket”

– magyarázta a fideszes megélhetési politikus.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek