Nagyon elszúrták Orbánék ezt az évet: Még mindig nyakig ülünk a trutyiban miattuk

Kösz, Fidesz.

Romlik a gazdaság Magyarországon, a Fidesz hiába akarja átvágni az embereket. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrisebb jelentéséből kiderült,

0,4 százalékkal elmaradt a gazdaság teljesítménye a tavalyihoz képest.

A szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos időszakához képest 0,3%-kal csökkent, míg az előző negyedévhez mérten 0,9%-kal nőtt.

2023 I–III. negyedévében a gazdaság teljesítménye a nyers, valamint a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint egyaránt 1,2%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest.

A GDP negyedévenkénti változása 2019 - 2023 harmadik negyedév – forrás: KSH

A GDP negyedévenkénti változása 2019 – 2023 harmadik negyedév – forrás: KSH

Az ipar teljesítménye 5,4, ezen belül a feldolgozóiparé 4,1 százalékkal esett vissza. A feldolgozóipari ágazatok közül a legnagyobb mértékben az élelmiszeripar, valamint a gumi-, műanyag- és építőanyag-ipar járult hozzá a csökkenéshez, míg a közúti járművek gyártása fékezte leginkább az ipar visszaesését.

Jelentősen hozzájárult az ipar teljesítményének csökkenéséhez az energiaipar is. Az építőipar hozzáadott értéke 1,6 százalékkal elmaradt az előző év azonos időszakában mérttől, a mezőgazdaságé viszont 88,2 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszaki alacsony bázist. 2,7 százalékkal visszaesett a háztatások fogyasztása is.

A hazai fogyasztási kiadások volumene minden tartósság szerinti csoportban kisebb lett: a nem tartós termékek esetében 5,8, a féltartós termékeknél 0,9, a tartós termékeknél 0,2, míg a szolgáltatások körében 0,4%-kal.

Valódi Hírek