A DK kezdeményezésére megtilthatják a trafikok éjszakai alkoholárusítását

Céljuk, hogy az önkormányzatok megtilthassák a trafikoknak az éjszakai alkoholárusítást.

A Demokratikus Koalíció budapesti polgármesterei törvénymódosítást kezdeményeznek azért, hogy az önkormányzatok megtilthassák a dohányboltoknak az éjszakai alkoholárusítást – jelentette be Niedermüller Péter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Napjainkban általános probléma a fővárosban, hogy éjszakánként a dohányboltok előtt teljes társaságok isznak, a hangoskodástól és a kiabálástól pedig nem lehet aludni. Hiába van több kerületben is megtiltva a 22 óra utáni alkoholvásárlás, ha ez a szabály nem vonatkozik a dohányboltokra – részletezte a VII. kerület polgármestere hozzátéve, hogy ha egy társaság közterületen, aludni próbáló emberek ablakai alatt akar alkoholt fogyasztani, akkor a bolti tiltás ellenére is megteheti, elég keresnie egy nyitva tartó dohányboltot.

Ezt a helyzetet a kormány idézte elő, hiszen semmilyen beleszólást nem enged az önkormányzatoknak a dohányboltok működésébe – mutatott rá a politikus.

A DK budapesti polgármesterei a kezdeményezéssel azt akarják elérni, hogy ha egy demokratikusan megválasztott kerületvezetés úgy dönt,

a sok lakossági panasz miatt korlátozni kell

a dohányboltok éjszakai alkoholárusítását, akkor azt az önkormányzat ugyanúgy megtehesse, mint minden más üzlet esetében – hangsúlyozta Niedermüller Péter.

Mint mondta, nem állhatnak a szabályok felett a dohányboltok még akkor sem, ha

többségüket fideszes rokonok és barátok üzemeltethetik.

A DK által vezetett kerületekben az ott élő emberek és az ő nyugalmuk a legfontosabb. Ezért kezdeményezik a törvénymódosítást, hogy ne csak az összes többi üzletnek, hanem a dohányboltoknak is meg lehessen tiltani az este 22 óra és reggel 6 óra közötti alkoholárusítást – emelte ki a DK-s polgármester.


(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek