Kínos helyen szerepel Orbán egy listán: A legrosszabb kategóriába sorolták a miniszterelnököt

Bukta.

Minden évben kiválasztja Európa legmeghatározóbb embereit a Politico. A lap három kategóriába sorolja a jelölteket: cselekvők, álmodozók és felforgatók. Orbán Viktor az utóbbi kategóriába került idén.

A magyar miniszterelnök a jogállamiság és médiaszabadság leépítése, az EU-val való összetűzések, Brüsszel fenyegetése és

Putyin orosz elnökkel való barátsága miatt került ide.

A Politico indoklása szerint Orbán

„2011 óta leépítette jogállamiságot és a médiaszabadságot, összeütközésbe került az uniós intézményekkel, túszként tartotta fogva Brüsszelt azzal, hogy a pénzszerzés érdekében vétózott, és baráti viszonyt alakított ki Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Magyarország erős embere jó úton halad, hogy továbbra is az EU ünneprontójaként lépjen fel.”

További aggodalomként kifejtetik, hogy 2024-ben, az EU-elnökség idején, Orbán az európai értékekkel ellentétes politikát támogathat.

A listán Orbán mögött Elvira Nabiullina, az Orosz Központi Bank elnöke és Carles Puigdemont, az Európai Parlament spanyol képviselője szerepel, míg az „álmodozók” között Zelenszkij, az év legbefolyásosabb embere pedig Donald Tusk lett. Ez a helyzet egy kicsit sem előnyös a magyar kormány számára.

Valódi Hírek