Varga Judit bejelentette: Megvan az Orbán-kormány legújabb ellensége, készülhet minden magyar

Világos céljuk van.

Naponta érik támadások Magyarország szuverenitását, és ezek ellen védekezni kell jelentette ki Tuzson Bence, a Varga Juditot az igazságügyi miniszteri székben váltó Fidesz-politikus kedden, az úgynevezett „szuverenitásvédelmi” (függetlenség, önállóság a szerk.) törvény keddi vitájának nyitányaként. Az új tárcavezető arról beszélt: egyre komolyabb a „törekvés„, hogy kicsavarják az EU-s tagállamok kezéből a hatalmat, és helyette az Európai Egyesült Államok lépjen a nemzetállamok helyébe.

A Magyarország és az EU közti jogállamisági viták hevében nem csoda, hogy nehezményezi az Orbán-kormány, hogy vannak szabályok, amiket be kell tartania. Mint ismert: a súlyos korrupciós botrányok miatt két éve nem érkezik uniós támogatás Magyarországra, ráadásul az Európai Parlament el is ítélte az Orbán-kormányt ezek miatt.

Tuzson arról értekezett: az EU miatt Magyarország önállóságát, anyanyelvét és kultúráját (sic!) is elveszítheti. Ezután azt állította: Magyarországra az ellenzéken keresztül akarnak nyomást gyakorolni, és az országban befolyást szerezni a külföldi hatalmak.

Az igazságügyi miniszter után felszólaló hivatali elődje, Varga Judit egyértelművé tette, kik állnak útjában a magyar kormánynak:

A határainkon belül pedig az idegen érdekek kiszolgálóit kell rendre visszavernünk, akik nagy, nemzetközi NGO-hálózat által, guruló dollárok segítségével vagy éppen

a fősodratú, progresszív, liberális médiát keresztül próbálják aláásni a magyar érdekérvényesítést

– jelentette ki. Így tehát egyértelművé vált, hogy a kormánytól független, nem médiumok jelentik az Orbán-kormány következő célpontját.

Ez azonban nem olyan meglepő: az elmúlt években sorra darálták be a nem kormányzati propagandagyárként működő médiatermékeket: a Népszabadságot megszüntették, az Origót átállították, az Indexben befolyást szereztek, és így tovább.

A totális uralmat kiépíteni szándékozó Fidesz szerint az ellenzék veszélyeztette tavaly Magyarország függetlenségét. Azért, hogy szerintük ne fordulhasson ez elő, benyújtották a „szuverenitásvédelmi” törvénycsomagot amellyel elcsitítanák a kritikus hangokat.

(telex.hu/Nyugati Fény)

Valódi Hírek