300 diákon állnak bosszút Pintérék: Teljesen kicsinálnak egy gimnáziumot

70 érettségiző is van köztük.

Szeptember elején megírtuk, hogy a soroksári Qualitas Gimnáziumban alig lett vége az első tanórának, megafonos végrehajtók szálltak meg az iskolát. Mint kiderült, elárverezték a gimnázium épületét.

Ezután a Fővárosi Kormányhivatal közölte, hogy az iskola fenntartója a működési engedély visszavonására kezdeményezett eljárás felfüggesztését kérte. Ennek először helyt adott a hatóság, de sürgősen új helyszínt kellett találnia a gimnáziumnak, különben visszavonják az engedélyét.

Sikerült is új helyszínt találni a gimnázium vezetésének Csepelen. Mint írták, „a kormányhivatal a Népegészségügyi Osztályt és a Katasztrófavédelmi Igazgatóságot felkérte a csepeli iskolaépület ellenőrzésére, és a szakhatóságok megfelelőnek találták azt”. Ezzel együtt minden bürokratikus kritériumnak megfeleltek, amit kértek tőlük.

Most azonban Ott Ferenc igazgató és Kovács György Gergely kuratóriumi elnök nyílt levélben azt közölte, hogy a Fővárosi Kormányhivatal elutasította a Qualitas gimnázium működési engedélyének módosítását.

Azzal indokolták az elutasító kérelmet, hogy Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár nem támogatta azt, mivel szerinte már május 31-ig be kellett volna nyújtani a kérelmet, holott a kiürítésre csak szeptember 12-én került sor.

„Látható tehát, hogy a kormányhivatal egy teljesíthetetlen feltételhez kötötte a működési engedély módosítása iránti kérelmünket”

– összegeztek a gimnázium vezetői.

Azt, hogy a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium – ahová a közoktatás is tartozik – miért tesz keresztbe a gimnáziumnak, nem lehet tudni.

(hvg.hu)

Valódi Hírek