Hatalmas balhé: Alig lett vége az első tanórának, megafonos végrehajtók szálltak meg egy budapesti iskolát

Sokkolta a tanárokat, a diákokat és a szülőket, ami történt.

Alig ért véget az első tanóra kedden a soroksári Qualitas Gimnáziumban, egyszer csak rendőrök gyűrűjében végrehajtók jelentek meg, és közölték:

elárverezték az iskola épületét, és kiürítik azt.

A történtek nagy meghökkenést váltottak ki a tanárok körében, akik azt állítják: nem tudtak semmit a végrehajtási eljárásról. Figyelemre méltó tény, hogy még az igazgatóhelyettesnek sem szólt az iskola vezetője arról, mi vár az intézményre.

Kedden az első tanórát követően a rendőrök kiürítették a gimnázium épületét, így a diákoknak az ott lévő felszereléseiket is el kellett hozniuk. Az egyik végrehajtó megafonba harsogta, mi az oka az eljárásnak. Elmondása szerint az iskola építését nem fizették ki, ezért kellett elárverezni az épületet, ráadásul

annak már meg is van az új tulajdonosa.

A rendőrök a bejelentés után azonnal elkezdték az iskola kiürítését.

Az rtl.hu-nak nyilatkozó, névtelenséget kérő szülő szerint

az igazgató titokban tartotta az épület elárverezését,

ugyanis sem az igazgatóhelyettes, sem a tanárok nem tudtak róla. Érdekesség, hogy az intézményben tanuló több száz, zömében 18 év alatti diákkal közölték: csak akkor hagyhatják el az intézmény területét, ha megérkeznek értük a szülők. Azután azonban el kell hagyniuk a helyszínt, és többé nem térhetnek vissza.

Végül a diákokat mégis elengedték, azzal a feltétellel, hogy alá kell írniuk egy papírt, amelyen az szerepel, hogy „saját felelősségre” hagyhatják el a tanulók a helyszínt. A tanárok és az igazgatóhelyettes végül ott maradtak, a titkár azonban már délelőtt elhagyta a helyszínt.

Derült égből villámcsapásként ért minket. Tavaly volt olyan pletyka, hogy lehet, hogy bezár az iskola, de ezt már sokszor mondták, senki nem vette komolyan. Az egyik osztályfőnök

sírva fakadt, amikor megtudta, hogy bezárják az iskolát”

– jelentette ki az egyik nyilatkozó szülő.

A hírportál szerint az épületet már tavaly októberben elárverezhették, azonban az intézkedésre csak idén szeptember 12-én került sor. Érdekesség, hogy a testnevelésórákat még a megszokott rend szerint megtartják szerdán, minden más tantárgy esetében már aznaptól online oktatás lesz.

A médium megkeresésére a BRFK így reagált:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 39. § és a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény 174. § d) pontja alapján, az önálló bírósági végrehajtó felkérésére voltak jelen egy végrehajtási eljárásnál. Rendőri intézkedésre nem került sor.

A Qualitasban nem ez az első botrányos fejlemény. 2016-ban 22 kiskorú veszélyeztetése miatt indult eljárás az intézmény egyik földrajztanára ellen – őt egyébként sz*xuális zaklatással vádolták a szülők. Az intézmény akkor kiállt a tanáráért, és azt állította: a pedagógus ellen felhozott vádak alaptalanok.

Az intézmény alapítványi fenntartású, azonban tandíjat csak azoknak kell fizetniük, akik 3,5-ös átlagnál rosszabb eredményt érnek el – utóbbi azonban nem jellemző, így szinte mindenki ingyen tanul a gimnáziumban. A Qualitas egyébként az Orbán-kormány által gründolt Nemzeti Közszolgálati Egyetem partneriskolája.

(rtl.hu nyomán)

Valódi Hírek