Rossz hírt kapott Orbán Viktor: Ő lett a legfontosabb orvosi szervezet elnöke

Gratulálunk, jó munkát kívánunk!

Álmos Pétert pszichiátert, a Magyar Orvosi Kamara eddigi alelnökét választották elnöknek a szervezet szombati közgyűlésén Kincses Gyula helyére közölte a szervezet a weboldalán. Álmosra az orvosszakmai szervezet 192, érvényes voksot leadó tagja közül 109 fő szavazott. Ellenfele, Kozma Gábor 83 voksot kapott. A döntést követően Kozma szövetségesei közül többen visszaléptek a szervezet egyéb tisztségeitől.

A MOK alelnökeinek Meglécz Katalint és Böszörményi-Nagy Gézát választották. A fogorvosokat képviselő alelnök Kozma szövetségese, Skapinyelcz Tibor lett. Főtitkárjelöltként a visszalépések miatt egyetlen induló maradt talpon: ő Svéd Tamás, aki ez idáig is betöltötte a tisztséget, és ezúttal ismét megválasztották. Titkárnak Pinke Ildikót, Hegedűs Tamást, Keczéry Attilát és Kostyalik Jánost választották meg. Az Országos Felügyelőbizottság elnöke Szécsényi-Nagy Balázs, alelnöke Al-Katib Kamil lett.

Álmos Péter pénteken még elnökjelöltként nyilatkozott arról, hogy az egészségügyben a négy évvel korábbinál is kaotikusabb állapotok uralkodnak. Emellett arról is beszélt: Orbán Viktor a MOK-nak tett ígéretei közül 3-ból 1-et nem tartott be.

A kritikákat nehezen tűrő kormányfő bizonyára nem repes az örömtől Álmos Péter megválasztása miatt.

Valódi Hírek