Döbbenet: Ennyi pénzért csábítják Ausztriába a magyar dolgozókat

A „hanyatló” Nyugat.

Zsíros ajánlatokkal csábítják Ausztriába a magyar munkavállalókat – hívta fel a figyelmet a pénzcentrum.hu. A szakportál cikke szerint a középfokú végzettségűeket tekintve Ausztriában idén az éves bruttó átlagbér átszámítva cirka 21 millió forint.

Az Osztrák Statisztikai Hivatal (Statistik Austria) közlése szerint 2022-ben az Ausztriába vándorló magyarok száma már csaknem elérte a 13 ezer főt, 2023. január elsején pedig összességében már mintegy

100 ezer magyar élt a szomszédos országban.

A lap a Stepstone Group – a világ egyik vezető állásközvetítő platformja – elemzése alapján azt írta, hogy Ausztriában a bruttó éves átlagbér átszámítva 21 millió, a medián pedig 19 millió forint. Ezeket az adatokat pedig összehasonlították a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022-es magyarországi átlagbéreire vonatkozó adatokkal, az eredmény pedig több mint megdöbbentő: a középfokú végzettségűek esetében Ausztriában az éves bruttó átlagbér átszámítva több mint 20 millió forint, míg tavaly

Magyarországon 5,4 millió forint volt ez az összeg.

Forrás: pénzcentrum.hu

Írtunk róla, hogy az elmúlt egy év alatt drámai mértékű drágulás köszöntött be Magyarországon. Az Európa-rekorder hazai infláció pedig éreztette hatását az emberek pénztárcájában is.

Az Index az ország legszegényebb régiójáról készített riportot a közelmúltban, amelyből kiderült, hogy egy asszonynak például három gyermeke viszi az ennivalót, mert 55 ezer forintból kellene havonta megoldania, hogy még a számláit is kifizesse. Egy másik asszony azt mondta, ő 30 ezer forintból él havonta, annyit kap a kincstártól.

„Hát harmincból mit? Jövök,

és még kenyeret se vettem… Nagyon drága”

– mondta, hozzátéve: „sajnos, ez van, be kell érnünk azzal, ami van”.

Valódi Hírek