Rémisztő videó: Már a háborúra készülnek az ország egyik legszegényebb régiójában

Kilátástalan a helyzet Magyarországon.

Az elmúlt egy év alatt drámai mértékű drágulás köszöntött be Magyarországon. Az Európa-rekorder hazai infláció pedig éreztette hatását az emberek pénztárcájában is. Az Index most arra volt kíváncsi, hogyan hatott mindez a legszegényebbekre, ezért ellátogattak az ország egyik hátrányosabb helyzetű régiójába, az Ormánságba. A portál videóriportban számolt be a térségben tapasztalható állapotokról.

„Nem tudom… Ez a világ tényleg egyre rosszabb lesz.

Itt ki fog törni a háború (…)”

– jelentette ki egy helyi férfi a riportban.

Egy asszony arról számolt be, hogy három gyermeke viszi neki az ennivalót, mert 55 ezer forintból kellene havonta megoldania, hogy még a számláit is kifizesse.

„Mi marad? Semmi…”

– jelentette ki.

Egy másik asszony azt mondta, ő 30 ezer forintból él havonta, annyit kap a kincstártól.

„Hát harmincból mit? Jövök,

és még kenyeret se vettem… Nagyon drága”

– mondta, hozzátéve: „sajnos, ez van, be kell érnünk azzal, ami van”.

Ignácz József, Besence korábbi polgármestere elmondta: az ebben a régióban élő emberek sokkal jobban érzik az infláció hatásait, mint általában a városban élők. Mint mondta, itt minden élelmiszer drágább is, mert nincs bolt, helyette mozgóárusoktól lehet beszerezni az élelmiszereket, akik minimum a duplájáért árulják a termékeiket, mint például egy városban működő nagyobb áruházlánc.

„A kenyér is majdnem ezer forint.

És akkor mit akarok én? Elmegyek dolgozni, kérek 1500 forintos órabért, kiröhögnek (…) Hát akkor hol vagyunk? Melyik bolygón vagyunk most, mert szerintem eltévedtünk egy kicsit. Ez nagyon gáz énszerintem”

– mondta egy férfi.

Videó:

https://youtu.be/GOZ-3ZnMDDE

Valódi Hírek