Karácsony Gergely: A Momentummal nehezebben haladnak a tárgyalások

De szeretne velük is megállapodni.

Beszámoltunk róla, hogy jelentős előrelépés történt csütörtökön az ellenzéki megállapodásokat illetően. A Demokratikus Koalíció ugyanis megállapodást kötött az MSZP-vel és Párbeszéddel is a hivatalban lévő ellenzéki polgármesterek támogatásáról, ami azt is jelenti, hogy a DK támogatja Karácsony Gergely újraindulását Budapesten.

Karácsony most az RTL Híradónak nyilatkozott a pártok döntését illetően:

„Október 23-án megígértem, hogy létrehozom Budapesten az ellenzéki egységet. Ennek első lépése a DK-val való megállapodás volt, amelynek része, hogy én főpolgármesterként természetesen az egyébként kiválóan dolgozó DK-s kerületi polgármesterek újraindulását támogatom, és örülök, hogy a DK is támogatja a jelöltségemet”

– fogalmazott a főpolgármester.

Karácsony hozzátette: az egyeztetések még mindig zajlanak és nem minden párttal sikerült még megállapodni, így a Momentummal sem.

„Van néhány kerület, ahol éles konfliktus van a pártok között. A Momentummal kicsit nehezebben haladnak a tárgyalások, de minden párttal szeretnénk megállapodni, és fenntartani azt a koalíciót, ami az elmúlt 4 évben Budapestet vezette.”

– mondta Karácsony.

Arról kedden számoltunk be, hogy a papíron még létező, Jobbik nevű formáció Brenner Koloman személyében ellenjelölttel állít Karácsony Gergellyel szemben az önkormányzati választásra.

Kapcsolódó cikkeink:

Több ellenzéki párttal is megállapodott a Demokratikus Koalíció

.

A Jobbik bejelentette: Soproni politikussal akarják legyőzni Karácsonyt a főpolgármester-választáson

.

 

Valódi Hírek