Több ellenzéki párttal is megállapodott a Demokratikus Koalíció

Választási megállapodást kötött a párt az MSZP-vel és a Párbeszéddel.

A Demokratikus Koalíció Elnöksége együttműködési megállapodásokat hagyott jóvá a jövő évi választásokra való felkészülés jegyében – tájékoztatta lapunkat közleményében a párt.

„Biztosak vagyunk abban, hogy a megállapodások érdemben hozzájárulnak ahhoz, hogy a jövő évi önkormányzati választások után minél több várost, kerületet és települést

közös ellenzéki polgármesterek és képviselő-testületek vezessenek”

Az alábbi két megállapodás született:

  • Az MSZP-vel kötött megállapodás az egész országban számos településre kiterjed. A szerződés többek között tartalmazza

    a két párthoz tartozó hivatalban lévő polgármesterek újbóli indítását az egész országban.

    Emellett jelenleg nem ellenzéki irányítású fővárosi kerületek és vidéki települések egész sorában döntöttünk polgármesterjelöltek támogatásáról.

  • Átfogó, országos megállapodás született a DK és a Párbeszéd között, a Párbeszéd Zöld Minimum programját is figyelembe véve. E megállapodás tartalmazza a szerződő felekhez tartozó

    hivatalban lévő polgármesterek és főpolgármester újbóli közös indítását

    a jövő évi választásokon az egész országban, valamint közös polgármesterjelöltek indítását számos, jelenleg még nem ellenzéki vezetésű vidéki városban és fővárosi kerületben.

Emlékeztettek: 2019-ben az ellenzéki együttműködés – hasonló megállapodásokat követően – Budapest mellett magyar városok sorában győzte le a Fideszt.

„A jövő évi önkormányzati választáson nemcsak megismételni akarjuk a 2019-es sikereket, hanem újabb városokkal, kerületekkel bővíteni.

Ez csak együtt sikerülhet”

– hangsúlyozták.

Valódi Hírek