Teljes erőből rátenyerelt a vészcsengőre Varga Judit: Nemrég futott be az EU-ból a legrosszabb hír Orbánéknak

Tombolni kezdett.

Riadót fújt közösségi oldalán Varga Judit, ugyanis szerdán az Európai Parlamentben megszavazták a javaslatot, amely alapján arra kérik az Európai Tanácsot, hogy

töröljék el az egyhangú döntéshozás intézményét,

ez pedig végképp meggátolhatja Orbán Viktor vétókra épülő politikáját. Ugyanakkor a testület csak javaslattevő, végleges döntést az EP nem tud hozni az ügyben.

„🗡️Újabb tőrt döftek Európa szívébe! 🖤

Bár a szavazás eredménye szorosra sikerült, Guy Verhofstadt vezetésével

az európai balliberális oldalnak sikerült áttolnia az EP-n azt a jelentést,

amely javaslatot tesz az alapszerződések módosítására, mellyel eltörölnék az Európa lelkét jelentő konszenzus kultúráját, avagy az egyhangú döntéshozás intézményét a Tanácsban”

– panaszkodott Facebook-oldalán a bukott igazságügyi miniszter.

„A konszenzus kultúrájának eltörlésével egy föderalista birodalom, egy brüsszeli bürokraták által vezetett szuperállam felé tolódna el az Unió”

– tette hozzá bejegyzésében Varga Judit, aki azt is kifejtette, mit jelentene mindez Magyarországra és Közép-Európára nézve.

  • „A brüsszeli központból mindent megpróbálnának lenyomni a tagállamok torkán,
  • belesodornának minket a háborúba,
  • eltörölnék a rezsicsökkentést,
  • megfosztanának minket az energiamixünk összeállításához való jogunktól,
  • kötelező migránskvótákat és genderideológiát erőltetnének ránk”

– sorolta téveszméit Varga Judit.

„🇭🇺 Magyarország az egyhangú döntéshozatalt tekinti a nemzeti érdekvédelem utolsó garanciájának az Európai Unióban, ezért ennek megváltoztatása számunkra tabu.

Ellen fogunk állni a birodalmi törekvéseknek minden platformon.

Verhofstadték javaslata egy dologban azonban megerősít minket: Brüsszelben változásra van szükség❗️”

– magyarázta posztjában Varga.

Megjegyezzük, érthetőek Varga Judit indulatai, hiszen az Orbán-kormány semmilyen eredményt nem ért el az EU-s forrásokkal lehívása érdekében, az unió pedig egyre nagyobb nyomást gyakorol a magyar kormányra.

Megírtuk, hogy Didier Reynders igazságügyi biztos az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén kijelentette: az Európai Bizottság nem folyósíthat semmilyen forrást Magyarországnak mindaddig, amíg a magyar kormány minden követelményt nem teljesít, illetve a hiányosságokat nem orvosolja.

Arról is írtunk, hogy Navracsics Tibor miniszter szerdán végre színt vallott, és beismerte: évek óta tartó erőfeszítései, hogy hazatalicskázza a Magyarországnak szánt EU-s pénzeket, komoly falakba ütközött. A miniszter világossá tette, egyelőre nem jönnek a pénzek, és fogalma sincs, mikor lesz megállapodás.

Kapcsolódó:

Navracsics Tibor váratlanul bejelentette a rémálmot: Már majdnem pezsgőt bontottak, amikor befutott a rossz hír

 

Valódi Hírek