Rendkívüli: Megszólalt lapunknak Deutsch Tamás öccsének súlyos botrányáról egy versenybíró

A rendőrség is nyomoz az ügyben.

Múlt héten mi is megírtuk, hogy Deutsch Tamás testvére, Deutsch Péter ellen súlyos csalás gyanúja miatt újra

nyomoz a rendőrség,

miután a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságot lebonyolító cég vezetőjeként – utolsó munkanapján – kötött egy 260 milliós szerződést 400 versenybíró képzésére.

A Nyugati Fénynek egy versenybíró – nevezzük Péternek – mesélte el, hogyan zajlott a gyanús ügylet.

Péter egyike volt annak a 400 versenybírónak, akit a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) a szerződés értelmében 2022 szeptembere és 2023. március vége között „kiképzett” versenybírónak és szerepelt is az erről szóló listán.

Mint mondta, valójában ő

semmilyen, MASZ által szervezet képzésen nem vett részt.

Sőt, maga is csak áprilisban tudta meg, hogy papíron „tovább lett képezve”.

Péter azt is elmondta, hogy tud további kollégáiról is, akik hasonlóan jártak.

„Több olyan versenybíró neve is szerepelt a listán, akik – bár van közük a sportághoz és korábban elvégeztek valamilyen tanfolyamot – de nem is szándékoztak versenybíróként dolgozni a budapesti világbajnokságon”.

Mint mondta, késő tavasszal megkeresték a világbajnokság szervezői és be is került a vb-re készülő mintegy 250 fős versenybírói csapatba.

„Akkor már valóban voltak képzések, speciális felkészítő kurzusok, de ezek nem a MASZ, hanem a szervezőbizottság és a World Athletics segítségével valósultak meg”

– tette hozzá.

A Deutsch Péter által megkötött szerződés azért gyanús, mert a MASZ ugyanilyen versenybírói képzésre 2017-ben fejenként 12 700 forintos összegért írt alá papírt, ez az összeg 2022-re 650 ezer forintra ugrott. Tehát, ha valóban megvalósultak a versenybírói képzések, akkor is aránytalanul túlárazott volt annak megvalósítása.

Nem csoda, hogy még a kormány szájíze szerint tevékenykedő Integritás Hatóságnak is szemet szúrt ez a korrupciós ügy.

Valódi Hírek