Lázár belengette a friss terveit: Ennek nagyon csúnya vége lehet

Valami jól működött Magyarországon, így hát szemet vetett rá Lázár.

Kivásárolná az osztrák állam tulajdonrészét a magyar kormány GyőrSopronEbenfurti Vasút Zrt.-ből, azaz a GYSEV-ből árulta el Lázár János az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának éves miniszteri meghallgatásán. Az építési és közlekedési miniszter elárulta: e témában már kedden megkezdi a tárgyalást az osztrák közlekedési miniszterrel.

Az a modell nem működik tovább, hogy mi vagyunk alul balekként!

– közölte, ezzel egyúttal azt sejtette, hogy a gyengébb és kevésbé fejlett Magyarország kormánya nem fog majd béna kacsának tűnni, mert így már nem marad részaránya a sokkal fejlettebb osztrákoknak a cégen belül.

Nem csupán az osztrák (28,2%) és a magyar (65,5%) állam rendelkezik tulajdonrésszel, hanem egy bécsi magáncég, amelyről a 4-es metró építésével és 3-as metró felújításával összefüggésben hallhatott az olvasó. A Strabag nevű vállalat ugyanis 6,3%-os részaránnyal rendelkezik rendelkezik.

Nemrég beszámoltunk róla, hogy Lázár indoklás nélkül menesztette a GYSEV osztrák (!!!) divíziójának osztrák (!!!!) vezetőjét. Az eset hatalmas port kavart, az osztrák fél azt ígérte, perre megy az eset után.

(hvg.hu/Nyugati Fény)

Valódi Hírek