Most tört ki a hatalmas botrány: Lázár János hirtelen kivágta a GYSEV osztrák vezetőjét

Ebből baj lesz.

Lázár János építési és közlekedési miniszter nyomására menesztették november 2-án a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) osztrák vezérigazgató-helyettesét, az ausztriai kirendeltség vezetőjét, Hana Dellamant. Az osztrák szakminisztérium közölte: az indoklás és egyoldalú elbocsátás ellentmond a társaság jogi szerződéseinek, ezért

jogi lépéseket tesznek az ügyben.

A minisztérium közleményében azt írta: az egyoldalú, jogellenes elbocsátás célja, hogy „beavatkozzon az Osztrák Köztársaságnak a vállalat osztrák részének irányítására vonatkozó, mindig is fennálló, vitathatatlan jogaiba”.

Hana Dellemann 2017 óta irányította a vállalat bécsi és wulkaprodersdorfi fiókjait. Feladatát az igazgatóság látja el. Az információk szerint az operatív irányítást Dr. Perényi János igazgatósági elnök, Kövesdi Szilárd vezérigazgató és Ungvári Csaba vezérigazgató-helyettes látja el.

A GYSEV osztrák-magyar vasúttársaságnak két tulajdonosa van: az osztrák és a magyar állam. Magyarországot Lázár János képviselheti építési és közlekedési miniszterként.

A hírrel kapcsolatban az osztrák közszolgálati televízió is megerősítette: az osztrák állam jogi lépéseket tesz a vezérigazgató-helyettes indoklás nélküli elbocsátása miatt.

(nyugat.hu nyomán)

Valódi Hírek