Ez gyors volt: Már meg is érkezett Orbán súlyos válasza Ursula von der Leyen üzenetére

Fokozza a bajt.

Orbán Viktor a Facebook-oldalán reklámozza a nemzeti (ál)konzultáció kérdéssorát. Videójában arra buzdítja a magyarokat, töltsék ki az úgynevezett „szuverenitásvédelmi” kérdőívet – egyúttal kritizálta az EU-t, illetve az Európai Bizottság vezetőjének Ursula von der Leyent is.

Nemrég beszámoltunk róla: az EB elnökét szembesítette a bizottság szóvivője Orbán Brüsszel-ellenes kampányával. Von der Leyen ugyan nem lepődött meg rajta, teljesen alaptalannak nevezte a magyar miniszterelnök állításait.

Orbán arról beszélt: a következő hetekben postázzák a konzultációs íveket a magyaroknak. Egyértelműsítette: a „konzultáció” a kampány része, ugyanis rögtön az uniós választásokra térve megjegyezte, a következő hónapokban „súlyos viták” várhatok kabinete és az Európai Unió végrehajtó szervei között.

Továbbá azt állítja: az EU pénzt és fegyvert akar adni Ukrajnának, továbbá azt akarja az Unió, hogy ha „náluk (?) nincs rezsicsökkentés, nálunk se legyen, és azt akarják, hogy mi magyarok is engedjük be a migránsokat„.

A rezsicsökkentés kapcsán

tényszerűen valótlant mondott a miniszterelnök, ugyanis az EU-nak nincs saját jogköre a rezsiárak befolyásolására.

Beszédét azzal zárta: „mi, magyarok nem akarunk úgy táncolni, ahogy Brüsszelben fütyülnek„, ezzel pedig a magyarságot leszűkítette saját szimpatizánsaira. Jól láthatóan elkezdődött hát a választási kampány, amelynek magasra tette a tétjét Orbán.

Videó:

(Orbán Viktor/Facebook)

Valódi Hírek