Most érkezett: Pert vesztett a DK ellen Bayer Zsolt felesége

Hivatalos.

A bíróság első fokon felmentette Sebián-Petrovszki Lászlót, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjét, aki ellen rágalmazás vádjával indított pert Bayer Zsolt fideszes publicista felesége, Bayerné dr. Matusovits Andrea – tudatta közleményében a párt.

A DK politikusa perelte ki és hozta nyilvánosságra azokat a szerződéseket, amelyekből kiderült: a Bayerné által főigazgatóként vezetett Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) 2019-ben a korábbi szerződés meghosszabbításával versenyeztetés nélkül, így a tender útján elérhető magasabb ár alatt adta el a magyar emberek vérplazmáját a vaskos profitot bevasaló magáncégeknek – közölték.

Mint emlékezetes, ez volt az az ügy, amely miatt a Fidesz példátlan módon, a több évtizedes gyakorlatnak ellentmondva függesztette fel Sebián-Petrovszki László mentelmi jogát a Parlamentben – hívták fel a figyelmet.

„A Demokratikus Koalíció nem hagyja, hogy a Fidesz emberei, családtagjai és az általuk kiszolgált nagyvállalatok gazdagodjanak az állami egészségügy szétlopásából. A magyar vérplazma áron alul való eladása nemcsak bűncselekmény lehetőségét veti fel, hanem olyan bevételektől fosztja meg az államot, amelyekből rendbe lehetne tenni az állami kórházakat, meg lehetne állítani a tömeges kórházi fertőzéseket és tisztességes bért lehetne fizetni az egészségügyi dolgozóknak”

– áll a közleményben.

A Dobrev Klára vezette árnyékkormány ezért szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak helyett erős állami egészségügyet, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk – írták.

Valódi Hírek