Megjöttek a részletek: Ők keresik a legtöbb pénzt Magyarországon

A rangsor elején olyanok állnak, akiknek óriási felelősség nyugszik a vállán.

A Központi Statisztikai Hivatal friss felméréssel jelentkezett a hazánkban legjobban kereső szakmákat illetően. A dobogó legfelső fokán – a korábbiakhoz hasonlóan –

a légiforgalom-irányítók állnak, akik havonta akár bruttó 2,2 milliót,

nettóban körülbelül 1,5 millió forintot is hazavihetnek.

Munkájuk óriási koncentrációt igényel, valamint hatalmas felelősség nyugszik a vállukon, hiszen rajtuk múlik, hogy minden járat megfelelő időben és helyen landoljon, és induljon útnak.

A második helyen a szakorvosok állnak, ők szintén bruttó 2 millió forint feltett keresnek havonta, és az ő szakmájuk sem mentes a stressztől, hiszen nap mint nap életeket mentenek.

A miniszterek, államtitkárok és törvényhozók a még mindig előkelő

harmadik helyet foglalhatták el 2022-ben bruttó 1,8 milliós fizetésükkel,

őket szorosan követték az egészségügyi tevékenységet folytató egységek vezetői, de a pénzintézetek fejesei sem maradtak le a listáról, ők ugyanis bruttó 1,5 millió forint körüli összeget tudhattak havonta a bankszámláikon.

Mellettük bruttó 1,2 millió forint feletti bérezésre számíthattak például a vállalati stratégiatervezési egységek vezetői, a bírók, a bírósági fogalmazók, a brókerek, az általános orvosok, valamint a pénzügyi és számviteli tevékenységet folytató egységek vezetői is.

(via szakmatszerzek.hu)

Valódi Hírek