Lehullt a lepel: Kiderült, nyakig benne van az Orbán család a reptérbizniszben

Kicsi a világ?

Orbán Viktor vejének,

Tiborcz Istvánnak az érdekeltségébe tartozó Equilor Befektetési Zrt. is megjelent

a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megvásárlásánál – írta a Bloomberg hírügynökség a vételi folyamatra rálátó forrásai alapján. Beszámolójukban kiemelték, az Equilor feltűnése a tranzakcióban jól mutatja, mennyire elmosódott a határ a politika és az üzleti élet között Magyarországon.

Kitértek rá, hogy az Equilor portfólióját színesíti például a cégfelvásárlási tanácsadás, valamint érintettek voltak olyan nagy üzleteknél is, mint a Vodafone felvásárlása. Még 2021-ben kaptak Tiborczék megbízást a ferihegyi repülőtér felvásárlására, akkor még az Orbán vejének érdekeltségébe tartozó BDPST Group nem jelent meg a befektetési cég mögött. A tárgyalások ezt követően szüneteltek, majd a közelmúltban újabb lendületet kaptak, amikor egy francia befektető is a képbe került.

Ugyan még nem született megállapodás – a jelenleg befagyasztott – EU-s forrásokról, a költségvetési hiány az egekben, az infláció továbbra is Magyarországon a legmagasabb egész Európában, ám az Orbán-kormány mégis kiemelten kezeli a reptér felvásárlásának ügyét.

Mint megírtuk, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter várakozása szerint még az év vége előtt lezárulnak a repülőtér megvásárlásáról szóló tárgyalások. Tudatta,

a kormány 4 milliárd euróért, vagyis bő 1500 milliárd forintért vásárolná meg a reptér 51 százalékos tulajdonjogát.

(bloomberg.com / forbes.hu nyomán)

Valódi Hírek