Bejelentette Orbán: Megvan az új célpont, készülhet minden magyar

Szerinte nagy vita várható róla.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta a Magyar Diaszpóra Tanács tagjait; köszöntőjében és az azt követő kötetlen beszélgetésen is a „Magyarország biztonságát és szuverenitását fenyegető veszélyekről” (?) volt szó – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kormányfő szerint az előttünk álló 10-15 év

a szuverenitás védelméről fog szólni,

nemcsak Magyarországon, hanem a világ számos más térségében is. Hogy ez alatt pontosan mit értett, azt nem fejtette ki.

Orbán Viktor a cinikus humorát is megcsillogtatta: véleménye szerint „nagy vita várható” az Országgyűlésben a szuverenitásvédelemről.

Feladatként jelölte meg a miniszterelnök – amelyhez szintén kérte a magyar diaszpórát képviselő küldöttek támogatását –, hogy „Magyarországot őrizzük meg a világ egyik legbiztonságosabb (sic!) államának a mostani háborús, migrációs kihívások közepette is”.

Mint ismert, a kormány egy „szuverenitásvédelmi hatóságot” hozna létre, amellyel leginkább azokat a civil szervezeteket és kormánytól független intézményeket szeretnék vegzálni, amelyek Nyugatról bármilyen külföldi pénzt elfogadnak a működtetésükhöz. Erre leginkább azért van szükség, mert Magyarországon minden bevételi forrástól megfosztja ezeket az Orbán-kormány.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek