Mi történt? Roppant kínos videóban magyarázkodik L. Simon László, miután Orbánék csúnyán elbántak vele

Már nagyon megbánta tettét.

Mint megírtuk, a múlt héten menesztették a Magyar Nemzeti Múzeum éléről L. Simon Lászlót. Az ügy hatalmas viharokat keltett, még a nemzetközi sajtó is foglalkozott az esettel.

A volt főigazgatót Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter menesztette posztjáról, mert – indoklása szerint – az intézmény nem tartotta be a jogszabályokat az Orbán-kormány „gyermekvédelminek” nevezett törvényére vonatkozóan. Csák egyébként Dúró Dóra szélsőjobboldali politikus bejelentése nyomán hozta meg döntését.

L. Simon László kizárólag Ungár Péternek (LMP) volt hajlandó megszólalni kirúgásával kapcsolatban, bár Ungár anyukája, Schmidt Mária azt javasolta neki, hogy inkább ne is mondjon semmit. A 444.hu beszámolója szerint L. Simon továbbra is helyesnek tartja az általa is megszavazott „gyermekvédelmi” törvényt, amely szerint kirúgták. Ő úgy látja, „az értelmezés áldozata lett”.

„A saját magam által megszavazott törvény értelmezésének lettem az áldozata.

Inkább fogalmazzunk így”

– fogalmazott a bukott a főigazgató.

Mint mondta, a World Press Photo kiállításon nem szerepelt olyan kép, amely sértette volna a törvény szellemét. Közölte, választóvonalhoz érkezett a magyar közélet,

át kell gondolni, mit lehet bemutatni egy kiállításon,

mi a különbség a cenzúra és a korhatár-besorolás között.

L. Simon László egyébként úgy tartja, kirúgása nem kapcsolható össze a Fideszen belüli belharcokkal.

Videó:

https://www.youtube.com/watch?v=ddDrUoE_USE

Valódi Hírek