Hodász András saját műsort indított: Több hét után újra hallat magáról az egyházat elhagyó pap

Rendhagyó programot kínál a nézőknek.

Saját YouTube-csatornát indított a katolikus egyházból kilépő pap, Hodász András. A Szemlélek nevű keresztény portál szerzője, a Papifrankó YouTube-csatorna alapítója tavaly hagyta ott a papságot, amelyet követően rövid időn belül vallott melegségéről. Ezután a keresztény magazin megvált tőle. Hodász egyébként azóta egy kávézóban dolgozik baristaként.

A Hodász atya néven is ismert videós azonban nem hagyta maga mögött a vallást. Továbbra is keresztény tartalmakat gyárt, immáron külső, civil nézőpontból. Az új csatornája az Aeternum nevet kapta, amelynek jelentése: örökké. A katolikus videóblogger a vendégeivel a társadalmi párbeszédbe igyekszik bekapcsolódni, amelyben Isten és a hívők közti kapcsolatot igyekszik szorosabbra fűzni.

Hodász a csatorna első videójában elmondta: az utóbbi hónapok történései – az egyháztól való elválás és a melegségének felvállalása – ellenére töretlen az Istenbe vetett hite. „Továbbra is hiszem, hogy szerető Isten teremtett minket, és továbbra is számomra a Biblia az élet forrása és az életem tanítómestere” – jelentette ki.

Valódi Hírek