Hodász András atya egy kávézóban dolgozik baristaként, amióta felmentették a papság alól

Más irányban indult el.

Hodász András atyát 2022 őszén mentette fel Erdő Péter bíboros a papi szolgálat alól. Erről az atya egy Instagram-történetben számolt be. A fiatal pap akkor azt mondta, hogy ő kérte a felmentését az esztergom-budapesti érsektől, mivel rendezni akarta az életét.

Néhány hónappal később az jelent meg az Angyalföldi Szent Mihály Plébánia hírlevelében, hogy Hodász nem kíván a jövőben papi szolgálatot ellátni, tehát közölték, hogy nem csak szabadságra ment a plébános. Később ezt a hírt megerősítette egy Telexnek adott interjúban Hodász, tehát mára biztos, hogy határozatlan ideig nem fog papként szolgálni.

Ez nagyon meglepte az embereket,

ugyanis az atya a maga laza, szókimondó stílusával sokak körében nagy népszerűségnek örvendett.

A felmondása után hosszabb ideig kerülte a nyilvánosságot, de februárban megtörte a csendet: leírta a Szemlélek nevű keresztény portálon, hogy

fiatalon ő is áldozat volt, ugyanis szexuálisan zaklatták.

Azért beszélt erről, mert felháborította az a bírósági döntés, amely a szexuális bántalmazást átélt Pető Attilát bűnösnek nyilvánította ki. Petőt azért ítélték el, mert nem hagyta annyiban, hogy gyerekkorában molesztálta egy pap: folyamatosan felkereste az egyházi elöljárókat, hogy vonják felelősségre a pedofil papot.

Ezt nem tették meg, inkább „zaklatásért” feljelentették az áldozatot: Pető Attilát.

Hodász legutóbb április 26-án bukkant fel az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Beszélt a Szemlélek kampányáról, amelynek az a célja, hogy bemutassák: a szentatya nagyon sok kérdésben mást képvisel, mint a magyar kormány: például Ferenc pápa másképpen gondolkodik a melegek vagy a menekültek megítéléséről is.

Viszont Hodász kiemelte, hogy Ferenc pápa nem politikai okokból jön Magyarországra, hanem a magyar híveket akarja meglátogatni. Tehát a rendezvény politikailag nem kisajátítható. Hozzátette, ő azt kérné Ferenc pápától, hogy:

„mutasson utat a magyaroknak és

merjen bátor lenni és bátor üzenetet átadni ezen a hétvégén.”

Fölmerült az a kérdés is az interjú során (joggal), hogy mivel foglalkozik jelenleg a papi pályát elhagyó Hodász.

Kiderült, hogy megvalósult egy régi álma: jelenleg baristaként dolgozik egy kávézóban.

„Régóta volt már álmom, hogy ott lehessek egy kávézóban a pult mögött, csinálhassak cappuccinókat, miegymást, most ez megvalósulni látszik.”

Hozzátette, hogy még betanulási időszakban van, ezért nem igazán van otthon a „latte artban„, sőt, néha szívecske helyett még „amőbával” díszíti a kávét, de igyekszik jól teljesíteni.

Hodász emellett a Szemlélek magazin egyik szerzője.

Valódi Hírek