Bődületes botrány a gyászmisén: „Haga Ferencet kérem, hogy ne jöjjön be!”

Komoly nézeteltérés alakult ki a szabolcsi atya és Haga Ferenc között.

Haga Ferenc kitiltásáról döntött az atya

Megszakította a gyászmisét Dobai Barnabás Ottó katolikus pap Szatmárcsekén, amikor belépett az egyik ellenlábasa. Haga Ferencet az atya a templomba való belépés után rögtön kitessékelte, az érintett felesége szerint mindössze azért, mert ő más felekezet tagja.

Haga Ferencet kérem, hogy ne jöjjön be… Vagy ő, vagy én… Ha nem fog eltávozni, a szentmisét befejezem”

– nyomatékosította a plébános.

Az ominózus pillanatokról videó is készült, amelyet alább tudsz megnézni:

A mai nap a szatmárcsekei katolikus templomban szerettünk volna részt venni a szentmisén, amit Dobai Barnabás Ottó atya végzett. Viszont a kedves atya a szentmisére mire beértünk, abbahagyta a misét azzal, hogy a férjem hagyja el a templomot, mindössze azért, mert a gyermekünk református, a kicsi fiunk katolikus, jómagam református vagyok.

Az atya szerint ezzel halálos bűnt követett el a férjem, mert református nőt vett el, és az egyik kisfiúnk református. Az atya vallásgyűlölő, mert a református egyházat nem ismeri el mint hívő közönséget

– ezt már Haga Ferencné Klaudia, az érintett felesége osztotta meg.

Haga Ferenc és a katolikus atya között háború dúl

Haga Ferenc és neje a nő váratlanul meghalt unokatestvérének két félárván maradt gyermekét neveli. Ráadásul az egyik gyermek katolikus, míg a másikuk református.

Haga a magyarnarancs.hu-nak adott reakciójában egyetértett feleségével, és megerősítette: az atya istentelennek tartja a református felekezetűeket. Ez már csak olyan szempontból is érdekes, hogy mindkét felekezet a keresztény egyház része.

A helyiek nincsenek megelégedve az atya tevékenységével

A lap által megszólított helyiek szerint nincs összhangban a helyi felekezet és a plébános. Korábban már petíció is indult a pap áthelyezéséért.

A portál megszólaltatta Dobai Barnabás Ottó plébánost is, aki megerősítette, hogy kölcsönösen rossz viszonyban vannak Hagával, azonban – elmondása szerint – ennek ellenére igyekezett hozzá szeretettel viszonyulni az első időszakban. Emellett határozottan tagadta, hogy a felekezeti hovatatozása miatt rekesztette ki Hagát az egyházi rendezvényekről.

Nehezményezi, hogy a falubeliek többször lerománozták az erdélyi származása miatt, Haga pedig állítólag nem egyszer okozott botrányt a miséin. Volt, hogy mise közben felállt a férfi, és ordibálni kezdett vele – állította a nyilatkozatában, hozzátéve, hogy a viselkedése miatt többször is kitiltotta a férfit az általa celebrált misékről. A pap feljelentést fontolgat azért, mert az engedélye nélkül készítettek felvételt róla.

Valódi Hírek