Bárki láthatja: A metróban nyitottak kiállítást Budapest elmúlt 150 éves történelméből (+videó)

Bősz Anett nyitotta meg az eseményt.

Bősz Anett a minap megnyitotta az „Örökségünk Budapest” című Metró Galériát. A Demokratikus Koalíció humán területekért felelős főpolgármester-helyettese az eseményen hangsúlyozta, hogy azok a műalkotások, amelyek között állnak, a legérdekesebbek közé tartoznak.

Az idén 150 éves főváros korai történetét ismerhetik meg a városegyesítéstől a XX. század elejéig azok, akik a főváros metróin utaznak a következő egy hónapban. A Budapest 150 és a Budapest Könyvfőváros 2023 programsorozatok keretében november 10-től egy hónapig látható a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Örökségünk Budapest című kiállítása a 2-es, 3-as, 4-es metró szerelvényein.

Ezt követően a várostörténeti érdekességeket is tartalmazó kiállítást kölcsönözhetik iskolák, könyvtárak, művelődési intézmények. A képeken a XIX. század végi Budapest legszebb épületeit, legfontosabb közintézményeit, mindennapi életét mutatják be az utazóközönségnek.

A kiállítás megnyitóján Bősz Anett kiemelte: Budapest amellett, hogy állandó, legalább annyira változó is. Egy folyamatosan mozgásban lévő világ, megannyi kapaszkodóval saját múltjába és ugyanannyi ambícióval lehetséges jövőjébe.

Hozzátette: bízik benne, hogy az elmúlt 150 év után sikerül egy újabb másfél évszázadot megnyitni, egy bölcsebb, fenntarthatóbb, és talán boldogabb jövőt a fővárosnak, ahol a jövőben is érdemes lesz megszületni, dolgozni a szeretteinkért. Meglátása szerint a kiállításon látszik a szeretet, amellyel, emberekhez és a lakóhelyünkhöz is viszonyulhatunk.

A Metró Galéria tárlatait, tablóit legalább 700-800 ezer ember láthatja naponta.

(Bősz Anett/Facebook)

(Bősz Anett/Facebook)

Valódi Hírek