Vadai Orbán Győző zűrös ügyeiről kérdezte a miniszterelnököt – döbbenetes vége lett az ügynek

Az indoklás szerint a felvetés nem érint kormányzati feladatkört.

Írásbeli kérdéssel fordult Orbán Viktorhoz Vadai Ágnes. A Demokratikus Koalíció képviselője arról érdeklődött:

„A Nehéz Kő Kft. eladásának esete megmutatja, milyen is a NER gazdaságpolitikája?”

Vadai emlékeztetett, hogy az mfor.hu nemrég arról írt, „egészen pikáns” dolog történt a miniszterelnök apjának cégével. Mint fogalmaztak,

brutálisan visszaestek a bevételei Orbán Győző volt cégének,

az egykor virágzó társaságnál kérdéses a jövő.

A DK-s politikus kérdésére azonban nem érkezett válasz a kormányfőtől. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pár napja írásban jelezte, hogy a kérdésben foglaltak megválaszolása kormányzati feladatkört nem érint, így

a beadvány visszautasítását kérte.

Indoklása szerint Vadai „egy internetes portálon megjelent cikket idéz, amely egy magántulajdonban lévő vállalkozás működésével, tulajdonosváltásának körülményeivel, illetve elmúlt évekbeli mérlegével foglalkozik”.

Kövér László az indítvány visszautasítását kedden elfogadta, mert a kérdés az indoklás szerint nem érinti a kormánytagok feladat- és hatáskörét.

Az mfor.hu mellesleg arról írt, hogy a miniszterelnök édesapja 2021-ben megvált a Nehéz Kő Kft-től, az eladás pedig végül 800 millió forintot hozhatott a konyhára. A tulajdonosváltás után a cég bevételei megcsappantak, valószínűleg a „jól bejáratott” üzleti kapcsolatok hiánya miatt.

Valódi Hírek