Túltolta Semjén Zsolt: Rémálmai voltak, rögvest riadóztatja a magyarságot

Az Európai Unió ma bűnben él, de nem bűnben fogant – tudatta.

„A mi üzenetünk a nemzeti szuverenitás és a keresztény civilizáció”

– hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke hétfőn Budapesten.

Semjén Zsolt a „Kereszténydemokrácia a 21. században – Felelősségünk Európáért” címmel, a Konrad Adenauer Stiftung és a Barankovics István Alapítvány által rendezett pódiumbeszélgetésen a magyar–német Andrássy Egyetemen úgy fogalmazott:

a keresztény civilizáció számunkra „a megmaradást jelenti”.

Azt mondta: a magyarságnak Európába érkezése óta „mindennapos küzdelem volt a megmaradás”. Szavai szerint nem volt olyan évszázad a magyar történelemben, amikor ne lett volna kérdés, hogy a magyarság egyáltalán meg tud maradni, vagy eltűnik a történelemből.

Felidézte, hogy Szent István király a kereszténység örök fundamentumára építette fel a magyar nemzetet.

„Azt gondoljuk, azért maradtunk meg, mert hűségesek voltunk a Szent István-i örökséghez”

– állította.

Semjén Zsolt szerint történelmi tény, hogy a magyar nemzet mindig akkor gazdagodott szellemiekben, anyagiakban és minden tekintetben, amikor hűségesek voltunk ehhez az örökséghez. Akkor torkollt katasztrófába a történelem, amikor akár balra, akár jobbra lecsúsztunk erről a Szent István-i útról – tette hozzá.

Úgy fogalmazott: ma Európában pontosan meg kell határozni, mit értenek nemzeti gondolaton és elkötelezettségen.

„Mi azt gondoljuk, minden nemzet egyszeri és megismételhetetlen érték, olyan sajátos értékgazdagság, amit csak és kizárólag az a nemzet adhat az egyetemes emberiségnek: a magyar a magyarságát, a lengyel lengyelségét, a német a németségét, a francia a franciaságát”

– fejtegette, hozzáfűzve: a nemzeti lét eltűnése az emberiség szegényebbé válását jelenti.

„Van egy csodálatos örökségünk, egy zseniális nyelvünk – kár, hogy rajtunk kívül senki nem érti –, van egy csodálatos kultúránk – kár, hogy nehezen lehet lefordítani –, és van egy heroikus történelmünk – kár, hogy szinte senki nem ismeri, de a küldetésünk, hogy ezt megőrizzük

és megmaradjunk”

– fogalmazott Orbán Viktor helyettese.

Úgy folytatta: „Azért akarunk megmaradni”, mert azt gondoljuk, ez a nyelv, kultúra és történelem az egyetemes emberiség számára olyan érték, amit csak mi tudunk adni. Hozzátette: azért nem nacionalisták, mert azt gondolják, minden nemzetnek ugyanez a küldetése.

„Semmi mást nem szeretnénk, csak megmaradni magyarnak”

– ismételte el sokadszorra.

A miniszterelnök-helyettes azt is elmondta: „a puszta megmaradásunkat féltve” nem akarunk olyan migrációt, amely az életformánkat és a keresztény civilizációt megváltoztatja (?).

Felidézte a török hódoltság idejét, és kitért arra, több millió magyar adta az életét azért, hogy nekünk ne kelljen a dzsihád és a saria árnyékában élni.

Kijelentette: mindenkit tiszteletben tartanak, de a keresztény civilizáció – mondta – „nem lehet alku tárgya”. Mindenkinek szabad értékválasztása van, de azt mi, magyarok nem engedjük meg, hogy Magyarországon, a keresztény civilizációt kétségbe vonják – jegyezte meg.

„Más lehet más, de hozzánk képest más”

– osztotta meg, hozzátéve:

az Európai Unió ma bűnben él,

de nem bűnben fogant, ezért hisznek abban, hogy az európai civilizáció megmenthető (!).

„Mi Európa-pártiak vagyunk, és a programunk, hogy vissza az alapító atyák örökségéhez,

akik az európai nemzetek sokszínűségére és a keresztény civilizációra építették fel az Európai Uniót”

– magyarázta a miniszterelnök-helyettes.

(MTI)

Valódi Hírek