Mi történt Nagy Feróval? Olyat mondott, ami miatt Orbán azonnal visszaveszi tőle a Kossuth-díjat

Van baj.

A magát „Fidesz-csicskának” nevező Nagy Feró volt Geszti Péter Adom a napom című műsor hétfői vendége. A Beatrice frontembere azt mondta magáról, hogy

ő liberális (sic!) embernek tartja magát.

„Én úgy gondolom, hogy nekünk, liberálisoknak és nem liberálisoknak valahogy szót kéne érteni. Csak az a baj, hogy olyan nagy a gyűlölet, mint a Fradi meg az Újpest között. Bennem nincs semmiféle gyűlölet a liberalizmus iránt. Bennem nincs, hát az ő dolga!

Én igazából liberális vagyok,

mert én azt mondom, hogy mindenki élje a saját életét, ahogy akarja. (…) Hadd éljem én úgy az életemet, ahogy akarom! Ne kapjunk olyan életvezetési tanácsokat, amik használhatatlanok!”

– magyarázta a zenész.

Szerinte a mostani rendszer sokkal liberálisabb a vele nem egyetértő zenekarokkal is ahhoz képest, ami a Kádár-korszakban jellemző volt.

Feró megmutatta a Kossuth-díját is. Geszti rákérdezett arra is, mit szól ahhoz, hogy az elmúlt években a fontosabb díjakat azok kapták, akik a kormánynak kedvesek.

„Ez mindig így volt a világban,

annak idején a kommunisták is így osztogatták a díjakat.

Ha volt emberük, akkor az kapta meg. Nem hiszem, hogy kapott volna valaki, aki nem értett egyet a szocializmus teljes győzelmével. Ez mindig így van. Azon a zenén nevelkedtek nagyon sokan, a kormányból is, amit mi akkor játszottunk, és nagyon sok olyan dalunk volt, ami őket megfogta, amitől ők aztán azok lettek, akik lettek”

– fogalmazott Nagy, aki szerint a nyolcvanas években mindenki úgy tekintett rá, mint „a szabadság apostolára, aki be mer inteni minden hierarchikus hatalomnak”. Azt is mondta, hogy

ő most is a rendszer ellen van, a világrendszer, az európai rendszer ellen.

A zenész arra is kitért, hogy a mai kormányzatban több Beatrice-rajongó is van, akik fiatalkorukban ott fetrengtek a sárban, a mocsokban a koncerteken.

„Nem mondom a nevüket, milyen ciki lenne!”

– tette hozzá.

Az Adom a napom streamjét >>ITT<< lehet nyomon követni.

Valódi Hírek