Ez súlyos: Durván bepörgött Varga Judit – a bukott miniszter terrorizmussal vádolja Brüsszelt (+videó)

Nagyon kiakadt.

Varga Judit a Hír Tv Napi aktuális című műsorában fejtette ki nézeteit leginkább a „nemzeti konzervativizmusról” de szóba kerültek – a jelenleg befagyasztott – Magyarországnak járó EU-s források is.

A műsorban felidézték Orbán Viktor a Századvég „szuverenitásvédelmi” konferenciáján által elmondottakat, miszerint

„Magyarországnak azért van ma jelentősége az európai politikában, mert mi vagyunk az egyetlen ország és kormány, amely úgy beszél ahogy az emberek gondolkodnak. Ma Magyarország az európai emberek hangja.”

Varga Judit úgy gondolja, hogy „egy nagyon erős szuverén országnak hangos és nagyon látható, és kívülről félelmetesnek tűnő érvényesítése ez egyébként”, hiszen „Magyarországnak az egyedisége abban áll, hogy egy rendkívül erős mandátuma van a választóitól”.

Úgy véli, „a nemzeti konzervatív kormány” képes védeni a szuverenitást, amely szerinte sajnos sok országban már nem a valóság, hiszen a törékeny kormánykoalíciók miatt sebezhető az „adott állam”, hiszen – fogalmazott – hogyha egy kormányban a politikai ideológia minden színskálája helyet foglal, akkor egyértelmű, hogy sokkal sérülékenyebb a „külső behatási kísérletekre”.

Varga Judit a konferencián arról beszélt, hogy egyértelműen ki kell jelölni az uniós tagországoknak a jogait. Erről Varga azt mondta,

szerinte nagyon fontos, hogy az uniót a saját szabályaikra is figyelmeztessék (!),

amelyre szerinte jó alkalmat szolgáltat Magyarország soros EU-s elnöksége jövő júliustól. Azt mondta: „ez egy remek alkalom lesz arra”, hogy

a jogállamiságot számon kérjék az EU-n (!).

Elmondta: stratégiájuk az, hogy kivárják, amikor majd a tények igazolják azt, hogy amit mondanak az igaz. Hozzátette,

„itt van az illegális bevándorlás és a terrorizmus közötti összefüggés is”.

Varga szerint az EU-ban igyekeznek „minden őrült progresszív liberális javaslatot lenyomni ennek a rezsimnek a torkán”. Varga felfedte, az uniós elnökség arra is alkalmat fog nekik adni, hogy „kérdőre vonják” az EU-s intézményeket (?).

Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Parlamentben egy újabb plenáris ülésen vitatják meg a magyarországi jogállamiság kérdését, valamint a befagyasztott uniós források ügyét, azt mondta: ő

az EP „frusztrációját” látja abban, hogy elszaporodtak a hazánk elleni eljárások.

„De hát akkor nem kapjuk meg ezeket a pénzeket!”

– hangzott el a riporter szokatlan felvetése, mire Varga közölte: ezek a pénzek egy folyamatos tárgyalási sorozatnak az eredményei.

Hozzátette: ő úgy gondolja, „Magyarország eddig minidig minden vállalását teljesítette”.

Arra a felvetésre, hogy egy holland EP-képviselő szerint a magyar kormány semmit nem tett a demokrácia és a jogállamiság helyreállításáért, elmondta: ő inkább büszkeséget érzek, amikor Európa-szerte politikustársakkal találkozik a „nemzeti konzervatív”oldalról, és szerinte sokan számolnak be hasonló élményekről.

Azt is mondta, hogy

„a nemzetek szuverenitása folyamatos támadás alatt áll”.

„Magyarország meddig megy el, hogy megkapja ezeket az uniós forrásokat? Mert

úgy tűnik, hogy szép szóval nem igazán érnek el semmit”

– vetette fel a riporter, mire Varga közölte: ő egészen biztos abban, hogy „a falon túl is” elmegy a magyar kormány.

Videó:

Valódi Hírek