Az árnyékkormány bejelentette: Bevezetnék a negyedévente járó nyugdíjkorrekciót kormányváltás után

Szociáldemokrataként el akarják érni, hogy mindenkinek legyen legalább háromhavi megtakarítása.

A Népszava írt arról, hogy az Orbán-kormány nyugdíjszámítási módja miatt folyamatosan egyre kevesebbet érnek a nyugdíjak – mutatott rá Gy. Németh Erzsébet keddi online sajtótájékoztatóján.

A szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter kifejtette, hogy a kormány minden évben ugyanazt játssza el az idősekkel: előbb alábecsüli az inflációt, így kisebb nyugdíjemelést ad annál, mint amennyi járna, majd utólag visszaad valamennyit abból, amit már év elején oda kellett volna adnia a jogosultaknak.

Ennek a következménye, hogy a nyugdíjasok egész évben hitelezik az államot, ezért egyre szegényebbek, ezt pedig csak súlyosbította az Európa-rekorder orbáni infláció és az áremelések – fogalmazott a Demokratikus Koalíció politikusa.

Az árnyékkormány azonban olyan szociáldemokrata fordulatra készül, amelynek nyomán megbecsülnék a nyugdíjasokat, hogy soha többé ne lehessen azok kárára trükközni, akik végigdolgozták és végigadózták az életüket ebben az országban – szögezte le az árnyékminiszter.

Bevezetnék a negyedévente járó nyugdíjkorrekciót,

hogy a jogosultak ne utólag kapják meg, ami jár nekik, hanem év közben, amikor arra szükségük van – emelte ki Gy. Németh Erzsébet.

Hozzátette: szociáldemokrataként az a céljuk, hogy

mindenkinek legyen legalább háromhavi megtakarítása,

ezt szeretnék elérni a nyugdíjasoknál is.

Mint mondta, mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdosok kiszolgálása helyett pedig igazságos Magyarországot akarnak.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek