Akcióba lépett a Mészáros-polip: Hamm, bekapja Magyarország egyik legfontosabb cégbirodalmát

Maradt még szabad felület?

A Gazdasági Versenyhivatalon múlik, hogy

Mészáros Lőrinc cégbirodalmáé lesz-e az Atmedia,

amely a TV2 Csoport, a közmédia, a Hír TV és az ATV hirdetéseinek felületeit is értékesíti – mutatott rá a minap a G7.

Amennyiben a GVH erre rábólint, az hatalmas változást hoz a TV2 Csoport életében, ugyanis tisztázódhatnának a tulajdonosi viszonyok, Mészáros pedig „kilépne a fényre”, mint végső tulajdonos. A TV2 a 2010-es kormányváltás idején egy német médiacsoporté volt, majd 2013 végén eladták a céget, amelyet papíron a vállalat akkori vezetése vett meg. Már ekkor is kormányközeli érdekeltséget szimatoltak a háttérben, de Orbán Viktor és Simicska Lajos „szakítása” mindent megváltoztatott.

A TV2 2015-ben Andy Vajnához került, és bár ő nagy álmaként hivatkozott a csatorna megszerzésére, többen sejtették, hogy erre politikai okok miatt volt szükség. Ahogy a tulajdonosi háttér, úgy a pénzügyek is egyre zavarosabbak lettek a TV2-nél, Vajna halála után pedig – egy korábbi tulajdonosi trükközésnek hála – könnyen kerülhetett a jelenleg is a csatornát birtokló üzleti körhöz a csatorna.

A G7 cikkében hosszasan elemzi a TV2 tulajdonosi hálóját, a köré épített céghálót, valamint arra is rámutattak, hogy

Mészáros Lőrinc neve rendre felbukkan a szövevényes történetben.

Mint írták, a bizalmi vagyonkezelés miatt nem lehet biztosan állítani, hogy az üzletember befektetett vagyona és a TV2 birodalma összeér valahol, az érintett cégek pedig szűkszavúan, vagy egyáltalán nem válaszoltak a feltett kérdéseikre.

Valódi Hírek