FRISS: Halaszthatatlan mondandója akadt Orbánnak péntek reggel (+videó)

A miniszterelnök többek között a migrációról is beszélt.

Magyarország mondta ki először, hogy a migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár, ezt erősíti egy titkosszolgálati jelentés is. A határon tapasztalható radikalizálódást kiképzett aktivisták szervezik – részletezte Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában a migráció és a terrorizmus összefüggését vizsgáló titkosszolgálati jelentésről.

Hozzáfűzte, ő maga

„hajlíthatatlan” a migráció ügyében:

ha egyszer beengedjük, többé nem lehet kitenni őket. A miniszterelnök szerint migráció ügyében egységes álláspontra van szükség.

A politikus saját bevallása szerint hálát ad az égnek, hogy nem egy olyan országban kell gondolkoznia a témáról, ahol a lakosság 10-20 százaléka bevándorló.

„Az a feneség ebben, hogy azt, amit rosszul csináltak, ránk akarják erőltetni”

– vélekedett azzal kapcsolatban, hogy nem tudja a nyugati megoldást, de szerinte ez nem is Magyarország dolga, a hazai álláspontot viszont tolerálnia kellene más országoknak.

Megjegyezte,

nem akarnak Mini-Gázákat Budapesten.

Meglátása szerint az előttünk álló hónapok legnagyobb küzdelme, továbbá az EP-választások egyik tétje az lesz, hogy elő tudnak-e idézni egy olyan változást Brüsszelben, amely felhagy a magyar kormány szerinti rossz migrációs politikával.

Közölte, hogy

idegenrendészeti szigorításra van szükség.

A miniszterelnök szerint új törvényt kell ehhez alkotniuk, amely világosan meghatározza, hogy ki és milyen jogcímen tartózkodhat az országban. Emellett ez a szigorítás egy erőteljes idegenrendészeti kikényszerítő erőt is e mögé helyezne – fűzte hozzá.

Orbán arról is szót ejtett, hogy a nemzeti konzultációra az egység kialakítása miatt van szükség.

„Ez nem a pályát tévesztett filozófusok félórája. (…) Ezért nem akarok filozófiai fejtegetésekbe bocsátkozni, de a hatalom meg egy állam közösségi életének a lényege, az a közös cselekvés képessége”

– fogalmazott.

Véleménye szerint a brüsszeli vezetés rossz döntéseket hoz, például a migráció területén. A meglátása az, hogy az ottani vezetés egy globalista elit megbízását teljesíti, és ők „nem a mi embereink”.

A miniszterelnök az orosz-ukrán háborúról azt mondta: nem az elszigetelés, hanem a kiterjesztés logikája érvényes jelenleg, mert amióta az amerikaiak beléptek ebbe a „játszmába”, egyre több fegyvert szállítanak, egyre több pénzt költenek, egyre több hitelt vesznek fel az európaiak és küldik át Ukrajnába.

Közölte: ami most folyik, az fenntarthatatlan, így

a magyar kormány nem támogatja a fegyverek és a pénz küldését,

viszont humanitárius segítséget továbbra is nyújt.

Orbán – szokásához híven – elismételte, hogy Brüsszelből támadások érkeznek, ezeket ki kell védeni.

„Ukrajna olyan messze van az EU-tagságtól, mint Makó Jeruzsálemtől”

– mondta a politikus a szomszédos ország csatlakozását illetően. Hozzáfűzte, a tárgyalások megkezdése nem üzlet tárgya Magyarország részéről, az EU-nak pedig

oda kell adnia azt a pénzt, amely hazánknak jár.

A 2024-es évről úgy fogalmazott: a kormány a gazdasági növekedés visszaépítését vállalja. Véleménye szerint ez például az életszínvonal-emelkedésével és béremelésekkel fog járni.

„Brüsszel kezében van egy eszköz. Ilyen bonyolult, eurokrata nyelvű, kimondhatatlan neve van. (…) Ha úgy látják, hogy bizonyos gazdasági mutatók leginkább 2, az államadósság mértéke és a költségvetési hiány mértéke nem jól alakul, akkor bizonyos intézkedésekre javaslatot tehetnek, és ha a javaslatokat nem fogadja el egy tagállam, akkor vannak eszközei, hogy azt mégis kikényszerítsék belőle”

– részletezte.

Hozzátette: a brüsszelieknek fogalmuk sincs a magyar életről, így egyes javaslataik tönkre teszik a magyar családokat.

(Orbán Viktor/YouTube)

Valódi Hírek