Történelmi fordulat: Elárulta Putyint az egyik legnagyobb szövetségese

Itt a bizonyíték.

A jelek arra utalnak, hogy Aleksandar Vučić szerb államfő, – aki Orbán Viktor „szívbéli barátja” – annak ellenére, hogy személyes barátságot ápol(t) Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, a szerb hadiipar titokban folyamatosan támogatja Ukrajna védelmi képességét tüzérségi lőszerekkel – írta a Portfolio.

Most egy újabb felvétel került nyilvánosságra, amely alátámasztja, hogy ukrán katonák Szerbiában frissen gyártott lőszereket használnak a háborúban: a beszámolók szerint 120 milliméteres M62P10 típusú aknagránátokat is bevet a harcokban az ukrán tüzérség.

Mint írták, korábban arról is nyilvánosságra kerültek bizonyítékok, hogy az ukrán hadsereg Szerbiában pár éve gyártott 120 milliméteres BM-21 Grad rakéta-sorozatvetővel kompatibilis rakétákat, illetve 2023-as évszámú AGSz-17-es sorozat-gránátvetőkkel kompatibilis 30 milliméteres gránátokat használt.

Mindez pedig azért is figyelemre méltó, mert Aleksandar Vučić korábban Vlagyimir Putyin jó barátjaként aposztrofálta magát, és a szerb–orosz kapcsolatok a háború ellenére is szorosnak mondhatók. Megjegyezték, a Wagner-csoport egy időben még szerb önkénteseket is toborzott. A szerb kormány cáfolja, hogy fegyvereket szállítanának Ukrajnának és rendszeresen semlegességüket hangoztatják az ügyben.

Videó:

 

Valódi Hírek