Nem csitul a botrány: Jakab Péter a legfőbb ügyészig vitte a Fidesz-közeli polgármester durva korrupciós ügyét

Elszakadt a cérna.

Mint megírtuk, a napokban egy viharsarki községbe, Zsadányba látogatott Jakab Péter, aki a polgármester érdeklődését is felkeltette. A politikus országjárása keretében látogatott el a szegény, alig kétezer lakosú faluba, amelyet mintegy 25 éve a magát függetlennek mondó, de erősen Fidesz-közeli Dudás Árpád irányít településvezetőként. Többek arról számoltak be, hogy

félelemben és fenyegetésben tartja a kiszolgáltatott helyieket.

Arról is beszámoltunk, hogy a Nép Pártján közleményben tudatta: vizsgálatot kezdeményez a polgármesterrel szemben.

Friss fejlemény az ügyben, hogy Jakab Péter írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez. Arra volt kíváncsi, hogy mégis „minek minősíti azt, ha egy 120 milliós turisztikai beruházás, »Attila király fapalotája« Zsadányban zárt ajtókkal fogadja a turistákat?”.

„Költségvetési csalás, hűtlen kezelés, mindkettő, egyéb?”

– vetette fel.

Jakab Péter a „Minek nevezi a legfőbb ügyész a zárt kapus zsadányi fapalotát?” című írásbeli választ igénylő kérdésében emlékeztetett,
A projekt hivatalos neve: „Attila Palotája – gyermekbarát, információs és látogatómenedzsment, interaktív kiállítótér és turisztikai központ fejlesztése Zsadányban, Attila hun fejedelem uralkodói központjában”.

„Tekintettel arra, hogy semmilyen történelmi tény nem támasztja alá azt, hogy Zsadányban lett volna Attila uralkodói központja, a projekt hasonló a Nyírmártonfalván felépített lombkoronasétányhoz. Ott lomb nincs, Zsadányban meg uralkodói központ, ellenben a projektre sikerült elkölteni a lombkoronasétány árának kétszeresét. Mindez joggal sérti az igazságérzetünket.

Ami azonban felveti a jogsértés alapos gyanúját

az nem más, mint az a tény, hogy a turisztikai attrakcióként hirdetett »fapalota« rendszeresen zárt kapukkal fogadja a látogatókat. Magam kétszer próbáltam az átadást követően miskolci turistaként meglátogatni a turisztikai attrakciót, de mindkét alkalommal zárt ajtó fogadott, így a hosszú utazás ellenére se volt lehetőségem megtekinteni

a közel 120 millió foirintos beruházást.

A település polgármestere második próbálkozásom után azt a szóbeli tájékoztatást adta számomra, hogy »hülyegyerek« vagyok, és hogy telefonon kell nála bejelentkezni, ha meg akarom nézni a »fapalotát«. Polgármester úr »turistacsalogató« kijelentését külön nem elemezve a zárt ajtó ténye, illetve a telefonos bejelentkezés elvárása kérdésessé teszi, hogyan térül meg a projektre fordított 116 614 265 forintos uniós támogatás.”

Jakab Péter vonatkozó Facebook-bejegyzését alább közöljük:

„A Nép Pártján 15 napon belül várja a legfőbb ügyész válaszát!

Minek minősíti azt, ha egy 120 milliós turisztikai beruházás, »Attila király fapalotája« Zsadányban zárt ajtókkal fogadja a turistákat?

⚠️Költségvetési csalás, hűtlen kezelés, mindkettő, egyéb?

🤜A hivatalos levél itt olvasható:
https://www.parlament.hu/irom42/05956/05956.pdf

Maradok a Nép Pártján! 🇭🇺”

– írta Jakab Péter.

(Jakab Péter/Facebook)

Kapcsolódó:

Óriási balhé: Jakab Péter keményen felkérdezte a nyílt utcán a Fidesz-közeli polgármestert (+videó)

Vizsgálatot kezdeményeznek az őrjöngő polgármester ellen: 120 milliós uniós támogatást herdált el

 

Valódi Hírek