Mire készülnek Orbánék? Váratlan időpontban tartanak kormányinfót

Már nem kell sokat várni rá.

Csütörtökön délután 1 órakor tartják meg a következő kormányinfót, ahol Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő fogja prezentálni az Orbán-kormány legújabb döntéseit – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A miniszterelnök szerdán már meg is osztotta a szokásos posztját, amely a közösségi oldalán azt sugallja, „keményen dolgoznak” valamin – az azonban nem derült ki pontosan, hogy min ügyködnek.

Orbán közösségi oldalán azt írta: Brüsszelben súlyos kérdések vannak napirenden. A politikus azt fejtegette, hogy az ottani „bürokraták” (ártsd: tisztségviselők) eltörölnék a rezsicsökkentést, megszüntetnék a kamatstopot, és még több pénzt adnának az ukránoknak. A kormány mellesleg ezekkel indokolja, hogy nemzeti konzultációt indítanak.

Ugyanakkor Ujhelyi István EP-képviselő nemrég kifejtette: a kormány nettó propagandára használja ezt az eszközt, Orbánék pedig nem egyszer füllentettek már, amikor Brüsszelt okolták olyan dolgokért, amelyek valójában nemzeti hatáskörbe tartoznak.

(Orbán Viktor/Facebook)

Kapcsolódó cikk:

https://nyugatifeny.hu/2023/11/02/a-dk-kulcsfontossagu-kerdessel-egeszitene-ki-a-nemzeti-konzultaciot-video#google_vignette

Valódi Hírek