Pofátlan választ adott Semjén, amikor Vadai a súlyos közpénzek elherdálásáról kérdezte őt

Megmagyarázta.

„Tényleg azt gondolja, hogy nincsen jobb helye 570 millió forint közpénznek, csak és kizárólag egy szlovén másodosztályú focicsapatnál? Ennyire elveszítette a realitásérzékét?”

– tette fel kérdését Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese a kormányfőnek, miután a sajtóban megjelent az a hír, hogy 570 millió forintot ad az Orbán-kormány a szlovén másodosztályban szereplő Nogometno Društvo Lendava 1903, ismertebb nevén NK Nafta 1903 futballcsapatának.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettese azt írta válaszában, hogy a megjelent cikk félrevezető. Kifejtette, a muravidéki futballakadémia kialakításához és fejlesztéséhez – amit a Football Club Lendva 1903 valósít meg – biztosítja a pénzt a kormány. Magyarázata szerint magyar gyerekek is használni fogják ezt.

„Ezek nagyban segítik a muravidéki magyarság, különösen a fiatalabb generációk egészséges életmódra, sport iránti szeretetre való nevelését”

– indokolta, hozzátéve, hogy a fejlesztések új munkahelyeket is teremtenek.

„Ismételten kérem, hogy ne támadja, hanem támogassa a kormánynak a nemzet határokon átívelő újraegyesítése érdekében végzett munkáját, és határozottan kérem, hogy

fejezze be a nyíltan magyarellenes politizálását”

– zárta Semjén válaszát.

Valódi Hírek