Elkezdődött? Harckocsit vezetve rémisztget a katonai zubbonyt öltő Novák Katalin (+fotó)

Ez súlyos!

Érdekes ez a fideszes narratíva: miközben a békét szajkózzák reggeltől estig, a köztársasági elnök hirtelen harckocsiba pattant, és onnan üzent a magyarságnak.

Hogy Novák Katalin – aki pozíciójából fakadóan egyébként a Magyar Honvédség főparancsnoka is – mennyire élvezi a hadgyakorlatokat? Látszólag nagyon. Mutatjuk:

Novák Katalin köztársasági elnök a NATO-erõk részvételével megrendezett Adaptive Hussars 23 többnemzeti országos gyakorlat megnyitóján 2023. november 7-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„A hazáért mindhalálig! – Elkezdődött az elmúlt 30 év legnagyobb hadgyakorlata”

– írta a harmadik világháború kitörése miatt aggódó államfő a Facebookon kedden az Adaptive Hussars megnyitója után.

A hadgyakorlatot a NATO-erők részvételével rendezik, amelyen 23 ország vesz részt. A honvédelmi miniszter a megnyitó ceremónián azt mondta, Magyarország biztonságát csak jól kiképzett és felkészített honvédség garantálhatja.

„A háború, illegális migráció és vele együtt terrorveszély sújtja Európát. A terrorveszély a szerb-magyar határnál is egyre fokozódik: nemzetbiztonsági szolgálataink figyelmeztetnek, hogy a migrációval együtt terrorszervezetek képzett katonái, és velünk együtt

a terrorveszély is Magyarország határánál kopogtat”

– idézte az MTI Szalay-Bobrovniczky Kristófot.

A miniszter kiemelte: gyakorlatilag most vizsgázik mindaz, amit eddig építettek és megalkottak (?). A hadgyakorlat által szerinte látni fogják, min kell még fejleszteni, és miben kell erősödnie a magyar hadseregnek.

Az Orbán-kormány egyre komolyabban veszi a hadsereg erősítését, de közben – érthetetlen módon – többször is NATO-ellenes hangokat hallat.

Egy hete döntöttek például arról is, hogy harcjárműveket is fognak gyártani Győrben. Erről >>ITT<< írtunk. Akkor a miniszter azt mondta, (bármit is jelentsen) „a magyar haderőfejlesztés magabiztosan halad előre„.

A hadgyakorlatban ezer magyar katona vesz részt, hogy az ország védelmi igazgatási rendszerét és a Magyar Honvédség együttműködő-készségét teszteljék. Szalay-Bobrovniczky azt mondta, 30 éve nem volt ilyen itthon.

A Fidesz-kormány paradoxona kapcsán idevág egy mondás, amelyet Julius Ceasarnak tulajdonítanak:

„Ha békében akarsz élni, akkor készülj a háborúra”.

Szerintünk azonban: make love not war! Tehát szeress, ne háborúzz!

Valódi Hírek