Kiemelt veszélyről beszél Kocsis Máté: Szerinte ez ellen minden eszköz megengedett

Azt azért kihagyta, hogy a helyzetért ők is felelősek.

A migráció kiemelt terrorveszéllyel jár, ezt a napokban részben nyilvánossá vált titkosszolgálati jelentés mindenki számára világossá teszi – mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kocsis Máté úgy fogalmazott a Rogán Antal propagandaminiszter felügyelete alatt álló titkosszolgálatok jelentéséről: abból szerinte a nyilvánosság is megbizonyosodhat arról, hogy a helyzet súlyos, azt a migrációs gyakorlatot pedig, amit a brüsszeli vezetés folytat, sürgősen fel kell számolni, és minden eszközzel fellépni a terrorizmus ellen.

Elmondta, jelenleg terrorszervezetek szervezik a magyar-szerb határon az embercsempész-hálózatot. Megfogalmazása szerint nem túlzás, hanem „rideg valóság”, hogy déli határunknál jelen vannak a világszerte ismert terrorszervezetek képviselői, közöttük a tálib kormányzathoz sok esetben rokoni szálakkal köthető olyan személyek is, akik korábban terrorcselekményeket követtek el.

Kabulból és Gázából ide érkezett terroristák döntik el, hogy kiket, milyen áron, milyen útvonalon szállítsanak az embercsempészek – mondta.

A titkosszolgálati jelentésből az derül ki, hogy az embercsempészetből származó bevételeket merényletek, terrorcselekmények finanszírozására fordíthatják – tette hozzá.

Arra viszont nem tért ki, hogy akkor miért engedtek szabadon 1634 embercsempészt,

ezzel maguk is elősegítve a terroristák tevékenységét. Erről egyébként pont tegnap tett fel kérdéseket Rétvári Bence államtitkárnak Mustó Géza, az árnyékkormány árnyék-belügyminisztere.

A Fidesz frakcióvezetője közölte: Magyarország a békében és a biztonságban érdekelt, és ez igaz a déli határaira is. Éppen ezért kötelességünk szembe menni minden olyan brüsszeli akarattal, ami a terrorizmus kockázatát növeli – mondta.

Kocsis Máté rámutatott: a fizikai határok támadás alatt állnak – illegális migránsok rongálják a kerítést – a határt védők is veszélyben vannak –, fegyverekkel lőnek rájuk –, és sajnos a jogi határvédelem is támadás alatt áll, mert a brüsszeli vezetés újra elővette a migrációs paktumot, amiben a migránsok kötelező elosztását és „migránsgettók létrehozását követeli” – legalábbis a kormánypropaganda állításai szerint.

Kocsis Máté elmondta: a nemzeti konzultáció migrációval kapcsolatos kérdésének megválaszolása abban segít, hogy Magyarország az emberek többségének véleményén nyugvó, világos álláspontot foglalhasson el a vitában. Azt szeretnék világossá tenni, hogy az a migrációs politika, amit Brüsszel képvisel, tarthatatlan, és most már közvetlen veszélyt is okoz, elsősorban azoknak a honfitársainknak, akik a határainkat őrzik – mondta.

(MTI/Nyugati Fény)

Valódi Hírek