Az árnyékkormány válaszokat vár Pintértől: Vizsgálták az elengedett embercsempészek terrorista-kapcsolatait?

Írásbeli kérdést tettek fel a belügyminiszternek.

Beismerte az Orbán-kormány államtitkára, Rétvári Bence, hogy

eddig 1634 külföldi embercsempészt engedett ki a börtönökből

– írta közleményében Mustó Géza, a DK árnyék-belügyminisztere.

Eközben egy friss nemzetbiztonsági jelentésből kiderült, hogy a Magyarországon működő embercsempész-bandák az afganisztáni tálibokkal állnak kapcsolatban, a segítségükkel pedig a Balkán felől iszlamista terrorszervezetek tagjai léphették át a magyar határt – számolt be róla Mustó.

Az Árnyékkormány szerint

Orbán Viktor terroristákat szabadíthat Magyarországra az embercsempészek tömeges elengedésével.

„Ezért a magyar emberek biztonsága érdekében, az Árnyékkormány megbízásából a Demokratikus Koalíció parlamenti írásbeli kérdésben követel válaszokat Pintér Sándor belügyminisztertől: végeztek nemzetbiztonsági kockázatelemzést, mielőtt szabadon engedték a Magyarországon elfogott embercsempészeket?”

„Elengedtek magas kockázatú személyeket? Milyen nemzetiségű állampolgárok voltak az elengedett embercsempészek? Voltak köztük olyanok, akik kapcsolatban álltak a tálibokkal, az Iszlám Állammal vagy a Haqqani-csoporttal? A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány a kormányváltás után felszámolja a hazai embercsempész-bandákat és az új, önálló határőrség felállításával meg fogja védeni Magyarországot a terrorizmustól” – hangsúlyozta az árnyék-belügyminiszter.

Valódi Hírek