BRÉKING: Tóth Gabi megszólalt a lopott dalról — Ezt a magyarázatot adta

Kit győzött meg a magyarázkodás?

Napok óta tele van a sajtó azzal, hogy a hirtelenfideszes énekesnő, Tóth Gabi más előadók dalaiból lopkodta össze az Átkozott nyár című, friss számának zenéjét.

A lopás tényére a Bruti nevű humorista és zenész hívta fel elsőként a figyelmet egy összehasonlító videóban, azt >>ITT<< nézheted meg.

Vasárnap délután Tóth Gabi a közösségi oldalán 24 óra alatt eltűnő sztori-videóban reagált a hírekre.

„Muszáj egy kicsit beszélnem a negatív dolgokról is: vannak olyan szakmabeli kollegák, jóindulattal teli emberek és újságok, akik mindennel próbálják ezt a dalt hitelteleníteni – plágiumváddal, 18-féle dallal hasonlítgatták össze…”

– vezette fel mártíromkodva a témát, majd a lopott dallamról azt mondta:

„Az Átkozott nyár című dalnál ránk bélyegezték, hogy esetlegesen mi ezt loptuk. Mi ezt nem loptuk el, mi tudatosan használtuk fel ezt az orosz népdalbetétet, ahogy a dalaimban, a koncerthangzásomban is nagyon sok népzenét elevenítünk meg, használunk fel, toldunk hozzá modern zenékhez. Ez most is így történt.”

Sajnálatos módon Tóth arról nem beszélt, hogy kértek-e engedélyt, illetve fizettek-e jogdíjat az eredeti előadónak a dal használatáért, így az sem derül ki, hogy mi lenne a különbség a lopás és a (Tóth szavaival élve) „tudatos felhasználás” között.

Kapcsolódó cikkünk:

Kitört a balhé: Lopással vádolja Tóth Gabit az ismert humorista — Itt a bizonyíték (+videó)

.

Valódi Hírek