Most lett elege Karácsonynak: Ha nincs pénz, felbontják a szerződést Orbánékkal

Elfogyott a türelme.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Fővárosi Önkormányzat megelégelte azt, hogy a kormány nem fizette meg a Fővárosi Vízműveknek a több milliárd forintos veszteségét, amely a Budapest területén kívüli ivóvíz főváros általi biztosítása miatt keletkezett. Ezért

felmondják a szerződést,

az állami vízműcéggel, ha nem fizeti meg a kormány a tartozását.

Karácsony Gergely pénteken ismét azt követelte a Orbánéktól, hogy fizessék meg, ami a budapestieknek jár.

A főpolgármester Facebook-bejegyzését teljes egészében itt olvashatjátok:

„13,38 millió köbméter. Ennyi egészséges ivóvizet ad át évente a Fővárosi Vízművek az állami vízszolgáltatóknak 12 Budapest környéki településen.

Szívesen besegítünk, de az nem járja, hogy az állam nem fizeti ki azt a munkát, amit helyette végzünk. Márpedig most ez történik: a budapesti adófizetőknek milliárdokat kell fizetnie azért, mert az állam nem fizeti ki a helyette szolgáltatott víz előállításának költségeit.

És ehhez jön még hozzá a perverz közműadó – az állam megadóztatja a vízcsöveket (!) – és hogy, hogy nem, idén az összes vizes cég közül csak a Fővárosi Vízművek nem kapott rezsitámogatást. Ez tényleg a pofátlanság netovábbja. Mint ahogy az is, hogy a kormánypropaganda azzal riogat, hogy énkezemmel akarom elzárni a vízcsapot ezeken a településeken. Pedig itt az állam feladata a víz biztosítása.

Ha nem tartanak igényt a segítségünkre, oldják meg máshogy. Ha meg igényt tartanak rá, fizessék meg a költségeinket!”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megnézni:

Valódi Hírek